חוסר אמון בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 07.07.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליאת
צריכה עזרה
07.07.2010 • 23:15

יש לי חבר כבר שנה, שנינו בני 26.לאחרונה היחסים שלנו הדרדרו, המון ריבים וחילוקי דעות שגרמו לאווירה מאור עכורה.יש לציין שאנו גרים רחוק אחד מהשני ולכן יוצא לנו להתראות רק פעם בשבוע.לאחרונה היו לי חששות שהוא בוגד בי, הוא לא כל כך להוט להיפגש, מפגין חוסר אכפתיות ובכלל כלום לא מתנהל כמו שצריך.מצד שני כל הזמן ניסיתי להסתכל על דברים החיוביים ולא להכניס את עצמי ליות מדי סרטים.עד שהיום הסתכלתי בהודעות בפלאפון שלו וראיתי הודעה מבחורה שנשלחה בשעה לא סבירה באמצע הלילה ובה היה כתוב שהיה לה מאוד כיף איתו.ישר התעצבנתי, וביקשתי ממנו שילך... הוא מבחינתו התחיל לגמגם לי תירוצים שהוא לא יכול לשלוט במה שאנשים אחרים כותבים ושאין בינו לבינה שום דבר.העניין הוא שאני לא יודעת אם להאמין לו, גם כי לא נראה לי לגיטימי לקבל כזאת הודעה בכזאת שעה ובגלל אינטואיציות שהיו לי כבר בתקופה האחרונה.אני לא יודעת מה לעשות עם כל האהבה שלי אליו, מצד אחד אין לי אמון בו יותר ומצד שני אני ממש אוהבת אותו ולא רואה איך אני ממשיכה הלאה.יש לציין שאחרי העימות שעשיתי איתו הוא נקט בגישה של אם את לא רוצה אז אל תאמיני ולא ניסה להוכיח לי שאין כלום או לפחות לתת לי הסבר הגיוני למה שראיתי.אני פשוט לא יודעת מה לעשות כרגע...........

ד"ר אורן חסון
כינור ראשון ויחיד
11.07.2010 • 16:58

ליאת יקרה,
מה שכתבת לא מריח טוב. לא המיסרון שקיבל, ולא התגובה שלו אחר-כך. אבל אני חושש שהתעמתת איתו על הדבר הלא נכון. כלומר, העלית על פני השטח את חוסר האמון שלך בו, וכפית עליו להתגונן, והוא עשה זאת בדרכו: בהתחלה גמגום לא מוצלח, ואחר-כך נסיגה מעימות, שאולי באה במקום שקר.אלא שלא אמרת לו את מה שאת באמת רוצה לומר לו: "חמודי (את יכולה לבחור כינוי אחר), אני אוהבת אותך ורוצה להיות אתך. אבל אני לא רוצה להיות כינור ראשון, אני רוצה להיות כינור יחיד ובלעדי. תחליט מה אתה רוצה: להיות איתי, כשאני הכינור היחיד שלך ואתה החצוצרה היחידה שלי, או שניפרד. אני צריכה שתהיה ישר איתי, ולא להרגיש שאני צריכה לעמוד על המשמר. זה עושה לי לא טוב, ובעיקר כאשר אנחנו רחוקים זה מזו. אם תגיד לי שאתה אוהב אותי ושלא יהיה לך יותר דבר עם אחרות, אקבל, ואמשיך להיות איתך כמיקודם. אני צריכה את המילה שלך. חשוב על כך, ואם אתה רוצה אותי, ואם המילה שלך שווה משהו, אנחנו ביחד."אל תדרשי תשובה מיידית, להפך. תבקשי ממנו לחשוב על כך שעה או שעתיים לפני שייתן לך תשובה. אבל גם אל תתני לו יותר מכמה שעות לחשוב על זה... אם הוא גבר של מילה, הוא יעשה החלטה לכאן או לכאן. ואם זו לא את, אז ממילא מוטב כך. כך או כך, תקבלי מזה הרבה יותר מידע מאשר מהכחשות כאלו או אחרות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083