חוסר אמון בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 18.05.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שרונה
תשובתך וגישתך מדהימים!!!!
18.05.2005 • 16:37

(שקרים בזוגיות)אם ורק אם ייצא לך להתייחס לנקודה אחת שמאוד מסקרנת אותי גישתך:נניח ואני ובן זוגי הולכים לייעוץ האם לדעתך זה המחיר הזול(בוא נצא מנקודת הנחה שמדובר פה רק בזמן וכסף) שצריך לשלם בעלי על עוגמת הנפש מפח הנפש והעובדה שהוא גרם לכך שהמשפחה היתה שבורה כל כך הרבה זמן?לדעתי מלבד הייעוץ אני צריכה להעביר אותו סידרת חינוך שיתנסה בתחושות שגרם לי- כלומר לגרום לו לבגידה לאו דוקא עם מישהו אלא באמון בי לאורך זמן עד שיישבר ויזחל על 4(אני כותבת בשפת עמך ובכל זאת אני לא שם...זה רק בשביל שתחייך)הגעתי למסקנה זו ביומיים שחיכיתי לתשובה ממך. ויש לי כבר כמה רעיונות. אני חושבת ששיטת ענישה זו חזקה יותר מייעוץ כי רק ע"י התנסות בחוויות הגרועות שאני חוויתי הוא יבין מאיפה...הדג.(שוב בחיוך...אני חושבת שהייעוץ שלך הוא ברמה שלא היתה ברשת. והיה שווה לי לחכות.יישר כוח ואולי להשתמע.

ד"ר אורן חסון
כמעט שנעלבתי...
18.05.2005 • 18:29

שרונה יקרה,
אני שונא לראות את עצמי ואת תפקידי כשוט שיצליף בגבו, ברוחו או בכיסו של בעלך, כעונש. כמעט שנעלבתי... טוב, גם חייכתי, אבל חשוב יותר שתביני את התוכן מאשר שתחליפי איתי חיוכים...כמו הנקודה הבאה: אם את ובן זוגך תלכו ליעוץ, זה יהיה המחיר הזול ביותר שאתתשלמי. כי היום את משלמת מחיר כבד על חוסר האמון שלך בדבריו, ואם תפרדו בשל חוסר האמון שלך (לא בשל בגידה, כי אין לך ראיות לכך, אלא בשל חוסר האמון שלך!) תשלמי, את, באופן אישי, גם כן מחיר יקר. יעוץ יכול להקל עלייך להבין מה קורה, ומה את רוצה.הדינמיקה ביניכם היא שגרמה למה שקרה. יכול להיות שהיתה בגידה, ויכול להיות שלא. ההבדל בין שני המקרים הוא היחס בין מידת אשמתו (שהיא גדולה יותר אם היתה) לבין אשמתך (שהיא גדולה יותר אם לא היתה). בשני המקרים לשניכם היתה יד בזה. ובשני המקרים, לאף אחד מכם לא מגיע עונש, אלא מעבר לחיים טובים יותר. לא חושבת?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083