בגידה וילד מחוץ לנישואין - פורום

תאריך פנייה: 18.05.2005 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
טל
בגידה וילד מחוץ לנישואין
18.05.2005 • 18:50

קודם כל מאד שמחתי למצוא את הפורום הרציני הזה וברצוני להפנות שאלה לד"ר אורן חסון.אני בת 46 ובעלי בן 48 נשואים 25 שנה מכירים מגיל צעיר מאד והורים לשלושה ילדים בני 23-17. לפני כשנתיים בעקבות משבר בחיי הנישואין החלטנו ללכת ליעוץ במהלכו קיים בעלי קשר עם פילגש ואף הביא עימה, בהסכמה מלאה ילד לעולם. למותר לציין כי הטיפול לא הצליח. היום הילד בן 8 חודשים ובעלי נמצא בבית איתי. הוא מאד מצטער על מה שקרה ורוצה לשקם את הזוגיות איתי. התחלנו בטיפול אצל מטפלת אחרת אבל המוטיבציה שלי להשקיע בזוגיות שואפת לאפס. עלי לציין שעברנו משבר דומה לפני כחמש עשרה שנה שגם במהלכו בעלי עזב את הבית וחזר מרצונו. למרות התובנות הרבות שאנחנו מגיעים אליהם בעזרת המטפלת החדשה וקצרה כאן היריעה לפרט אותם קשה לי מאד לבלוע את הנושא הזה של הילד ואת נושא הבגידה בכלל. אני מעולם לא בגדתי ולא חשבתי לעשות דבר כזה. אמרתי שהוא כרגע בבית איתי אבל היחסים שלנו אינם כוללים יחסי מין. הבעיה שאני רוצה להפנות אליך היא שכבר תקופה ארוכה אני בדיכאון ואין לי חשק לעשות דברים מעבר לעבודה ולבית. היתה תקופה שלקחתי פריזמה והפסקתי. אני לא כל כך רוצה להתחיל שוב לקחת פריזמה מכיוון שאני נוטלת בקביעות תרופות אחרות שחלקן אסורות לשימוש במקביל לפריזמה. בנוסף לכך הייתי רוצה להיות מסוגלת להתגבר על מה שקרה בלי קביים חיצוניות. איך עושים את זה?תודהטל

ד"ר אורן חסון
בגידה וילד מחוץ לנישואין
20.05.2005 • 16:41

טל יקרה,
יש הרבה נעלם במכתב שלך. אם במהלך היעוץ קיים בעלך קשר עם אשה אחרת, והחליט במודע להביא איתה ילד לעולם – על מה לעזאזל דנתם ביעוץ? באופן ברור הוא לא היה שם.אלא שהיום אתם בטיפול מחודש, ולכן לא על כך את רוצה לשאול אותי. השאלות שאת שואלת היום קשורות לטיפול פסיכיאטרי, שהוא מחוץ לתחום התמחותי. אני מפנה את השאלה שלך לפורום המתאים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
טל
בגידה וילד מחוץ לנישואין-המשך שאלה
21.05.2005 • 08:29

לד"ר חסון, תודה על התגובה ואכן ברור שהוא לא היה שם. הוא היה במקום לגמרי אחר וגם הכחיש את זה. כל זה במטרה "לא לפגוע בי" מכיוון שהוא מאד קשור אלי וכנראה גם זה מה שמנע ממנו לעשות את הצעד הסופי ולעזוב לגמרי. אבל ברור שיש פה אמירה לגבי הזוגיות שלנו ולגבי הטיפול שהיה כישלון מוחלט.האם אתה מכיר מיקרים של התחלה מחודשת אחרי בגידה וילד בין בני זוג? האם תיתכן התחלה חדשה וחיים חדשים בלי שזה יהיה כל הזמן ברקע?טל

ד"ר אורן חסון
תקדים
21.05.2005 • 11:07

טל יקרה,
כמעט לכל דבר שתתארי לעצמך, יש תקדים, ובכל זאת לכל זוג יש מאפינים שלא היו לעולם באף זוג אחר, בשל המורכבות הרבה של כל אדם בנפרד, ושל ההרכב הייחודי של גבר ואשה ייחודיים. את שואלת את השאלה מתוך חיפוש תקווה בחוץ, כדי להבין אם יש לזה סיכוי. לא ברור לי מה התהליך שעובר עליו, אבל לפי מה שכתבת גם את צריכה להשלים את התהליך של הקבלה שלו מחדש, ואת רחוקה עדיין מלעשות את זה. גם לא ברור לי אם הדכאונות שאת מרגישה קשורים או לא למצבך. העזרי במטפלת הזוגית שלך בנושא זה, ואם יש צורך, גם בהפניה לפסיכיאטר בנושא התרופתי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083