חוסר אמון: איך להוכיח שינוי
עידית
לחזור 5 שנים אחורה
⌄
אני נשואה כבר 5 שנים ואין לנו ילדים אנו מנסים כבר 5 שנים והמצב משפיע עליי נוראעד לפני חצי שנה במיוחד כל הזמן הייתי עסוקה רק בזה בוכה הרבה חושבת על זה הרבהכל הזמן הייתי סביב הנושא הריון ולפני חצי שנה משהו נתן לי ל"התאפס" ולהבין יש עוד דברים במערכת יחסים חוץ מהריון שלהם לא יחסתי חשיבות בכלל ואז לפני חודשיים התווכחנו אני ובעלי והוא אסף את הדברים שלו והלך אחרי שבוע שלא היה בנינו קשר התחלתי להבין מדוע הוא הגיע למצב הזה ואז התקשרתי אליו ודיברנו והסברתי לו שאני מבינה אותו הסיבה הייתה שאני לא הייתי מאפשרת לו לנהל שום עניין בבית לא מבחינה כספית ולא שום דבר והיו לי הרבה התפרצויות שלא קשורות התגובות שלי היו בוטות אני יודעת שההתנהגות שלי הייתה לא בסדר אני נורא אוהבת את בעלי ואוהבת להיות בחברתו מה שכן אני מרגישה שהרסתי את חיי הנישואים שלנו דיברתי איתו והסברתי לו שהיום אני אדם חדש והמצב הנפשי שלי קצת יותר רגוע בקיצור הוא חזר הביתה אני מבחינתי בסדר ואפילו משתדלת להיות יותר בסדר אני חייבת לציין שהמצב שהייתי בו במשך 5 שנים הוא היה מצב נפשי מאוד קשה תמיד רציתי לדבר עם מישהו שיוכל לעזור רציתי גם שבעלי יבין אותי ויהיה יחד איתי רק מה שהוא חשב שהפיתרון הוא לא לשאול שאלות ולדבר על זה איתי כדי לא להחמיר את המצב ואז מה שקרה המצב רק החמיר ועברו כבר 5 שנים ועדיין אין לנו ילדים ובנוסף אני מרגישה שאיבדתי את בעלי למרות שהוא חזר הביתה המצב שלו עדיין לו בסדר הוא עדיין אומר שרע לו אתמול הייתה לנו שיחה שהוא טוען ואם כל זה שאני בסדר שהאופי שלו התנתק ממה שעשה לו רע הוא נתן דוגמא:לתינוק שנגע באש ונכבה הוא לא ירצה לגעת שוב כדי לא להכבות שנית הסברתי לו שאם כל זה אני מצפה שהוא יבין את המצב שהייתי בו וכל הלחץ שלי לילד זה היה יותר בשבילו נכון שלא פעלתי נכון וקשה לי להסביר את המצב שהייתי בואני מבקשת שתעזור לי איך לפנות לבעלי ולעזור לנו לצאת מהמצב שאנו נמצאים בו אני לא רוצה לאבד אותו אני אוהבת אותו כלכך
ד"ר אורן חסון
הוכחות. הוא רוצה הוכחות. אז תני לו.
⌄
עידית יקרה,
במשך הזמן הזה כנראה שהוא צבר טינה, שזה אומר חוסר אמון רגשי במעשים ובכוונות שלך. זה נזק, ואולי אפילו נזק חמור. כדי לשפר, הוא צריך להאמין שאת באמת שונה, שכוונותיך אמיתיות, שהפנמת את השינוי הזה ושאין לו יותר מה לחשוש ממך. זה תהליך רגשי שהוא צריך לעבור עכשיו, וזהו תהליך שאינו פשוט כלל. תוכלי לעזור לו בכך על-ידי תהליך של יעוץ זוגי, משום שאם באמת השתנית, והוא ישמע זאת גם מבעל מקצוע שיוכל להדגים לנמק ולהסביר, יהיה לו קל יותר להאמין.