חוסר איזון בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 25.08.2020 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שירז
טוטאלית מידי?
25.08.2020 • 19:16

שלום,
אני בקרוב בת 28 ואיני מצליחה להחזיק מערכות יחסים לטווח ארוך. הקשר הכי ארוך שלי היה לפני 5 שנים אך היה קשר לא טוב עם אדם לא יציב ואובססיבי. ה״שריטות״ והחששות לאחר הקשר ההוא ליוו אותי גם במערכות היחסים הבאות אך עם הזמן השתדלתי לעבוד על עצמי ולתת צ’אנס לבחור שמולי . לפני חודש נגמרה לי מערכת יחסים של חודשיים שחשבתי שהכיוון שלה הולך טוב אך זה התנפץ לי בפנים ברגע שהוא חתך את זה. אני מרגישה שמשהו שאני עושה הוא לא נכון , קשה לי בהתחלה להיפתח וגם עם אינטימיות, קשה לי להתבטא במיוחד על רגשות, אני נאטמת ופוחדת בסך הכל להפגע שוב, , במקום זאת אני מנסה לתת את עצמי בדברים אחרים , בכך שאהיה בת זוג מפנקת ודואגת אם זה לקנות דברים שאני יודעת שחסרים לו בדירה, להפתיע אותו בחולצות חדשות , לנקות לו את הדירה. אני מרגישה שכל הדברים האלה לא עוזרים לי בכלל בסופו של דבר, אני לא יודעת אם אני נותנת מעצמי בדברים הלא נכונים ובכך שמה לעצמי רגל .

ד"ר אורן חסון
חוסר איזון? אולי.
25.08.2020 • 23:52

שירז יקרה,
בואי ננסה רגע לראות את זה מנקודת המבט של בן זוג שלך. הוא רואה נתינה, כי את עושה את זה. לכן, הוא מבין יש לך עניין. מצד שני, את לא מבטאת רגשות, ולא מתקרבת אליו באופן אינטימי. בצד המידע שהוא מקבל, שאת כן מעוניינת, הוא אולי חושב שאת לא האדם הכי מיני בעולם. בלשון המעטה כמובן. וגם זה מידע, מבחינתו. הוא אולי לא יודע שאת כן רוצה, אבל חרדה להתמסר לגמרי, שמא תיפגעי. מה שלכן אולי לא "טוטלי מדי" כפי שהגדרת. כך שיתכן שיותר נכון לומה הוא שבנתינה הרבה שלך חסר איזון. ואני חושב שתיארת את חוסר האיזון הזה, ו גם את הסיבות לו, בצורה מאד יפה.האם זו הסיבה באופן ודאי לניתוק הקשר שלו? – לא בהכרח. אם הוא נתן סימנים מקדימים לצורך שלו באינטימיות קרובה יותר, ואכזבה מכך שזה לא קרה – אז אולי זה באמת המצב, אבל גם אז לא ודאי שזו הסיבה. אחרי הכל, יכולות להיות גם סיבות שאינן קשורות אליך באופן ישיר, כמו איזו מישהי מעברו שהוא מאד רצה וצצה שוב בחייו, או שדברים אחרים לא התאימו לו, כמו תחומי עניין, דעות פוליטיות, אמונות ועוד – דברים שלפעמים לוקח לצד השני לעכל, גם אם ידע אותם מלכחילה – ואפילו לפעמים דווקא כי את כן מוצאת חן בעיניו, עד שהוא מחליט שבעצם הוא לא מסתדר איתם.אז את לא יכולה באמת לדעת. אלא שבצד זה את אומרת שאת גם פגיעה, ומתקשה להתמסר בקשר, ואולי כדאי לפתוח את זה בטיפול, כדי להתפתח למקום טוב יותר בהיבט הזה. בשביל עצמך, ובשביל הביטחון העצמי שלך – עוד לפני, או במקביל ובכל מקרה ללא קשר לקשר הבא.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083