חוסר אחריות בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 21.08.2005 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
יריב77
חוסר אמון
21.08.2005 • 20:43

יש לי חברה מזה כחודשיים, לפני כשבועיים סיפרה לי שחלתה במחלת מין (קונדילומה)רק לאחר שחשבה שהדביקה אותי, יש לציין שקיימנו יחסי מין ללא קונדום.הדבר גרם לי למשבר אמון מאוד גדול מדוע לא ספרה לי אני יכול להבין מאיפה זה בא, אבלמדוע לא דאגה ליסי מין בטוחים למרות שידעה שהיא יכולה להדביק אותי.האם זה רמזור אדום מבחנתי, ואיך אני שם בצד את הארוע הזהתודה מראש

ד"ר אורן חסון
רמזור אדום או מסך גדול ואדום?
23.08.2005 • 23:38

יריב יקר,
אין ספק שמה שהיא עשתה הוא חוסר אחריות. זה נבע אולי מלחץ, וחוסר היכולת לספר לך, ואולי מפחד שתיעלם לה, ושאיך היא תיראה בעיניך, ואולי קיוותה שקודם תתאהב בה לפני שתוכל לספר לך. אבל כך או כך, חוסר האחריות הוא עובדה. האלטרנטיבה היא כמובן חוסר איכפתיות, שזהו כבר לא רמזור אדום אלא מסך אדום וגדול. לגבי חוסר האחריות, מאד תלוי מה היא בשבילך, מהם הדברים הטובים שבה, ומה אתה מרגיש כלפיה. בסופו של דבר, אתה צריך לחשוב אם זו מעידה חד פעמית או שהיא יכולה להעיד על קשיים בהמשך. ובסופו של דבר, ההחלטה היא שלך, יריב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
יריב77
רמזור אדום או מסך גדול ואדום?
24.08.2005 • 09:13

אורן תודה רבה על התשובה.יש לציין שלאחר שיחה בינינו שטענה שאני לוקח דברים בחוסר פרופרציות אומנם הבינה שטעתה והיא זו שלא התמודדה עם הבעיה במשך שנים התייחסה כאילו קרה כלום קריהחלפת בני זוג ומין לא מוגן.לי זה נראה כמעידה חד פעמית מתוך הקושי שלה להתמודד עם מחלת מין , אבל בסוף השיחה היא זרקה לי שיש עוד דברים שהיא לא יכולה לספר לי כי נראה לה שלא אוכל להתמודד אתם, השאלה האם זה מגננה או שוב צרכות להדלק לי נורות אדומות.יש לציין שהדבר מעיב על התפתחות הקשר ןכל היום אני מעסיק את עצמי במחשבותהאם יש עצה "איך לשים את זה מאחורה"תודה מראש