חבר לא מבין? סיבות אפשריות
שני
אהבה...?
⌄
שלום
לפני חצי שנה התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש כסטודנטית,לאחר 2 חוד' אני ועמית לעבודה התחלנו לצאת יחד. הוא בן 35. בתחילה נרתעתי מהגיל חששתי מה יגידו המשפחה,חברים (בדיעבד הושפעתי). היינו יחד חודש לסירוגין בו נפרדנו פעמיים בגלל הקושי בעבודה שלא ידעו וכן הפחד שלי שהוא משחק בי (אך הוא לא) ובנוסף לא רציתי לעכב אותו מבחינה זוגית כי ידעתי שאני לא רוצה להתחתן והוא לבטח רוצה.. הקשר עימו היה נהדר מבחינתי ואני דיברתי על סיום הקשר ,בתחילה הוא היסס ולבסוף הוא הסכים שצריך לסיים את הקשר סיבתו: מה יהיה בעתיד עם התשוקה שלנו, האהבה שלנו... הוא חשב רחוק יותר גם כן והסכמנו לפרידה בכאב רב. הוא אוהב אותי וגם אני אותו לטענתו אנחנו מתאימים מאודואולי עוד שנהנחזור. אנחנו מתראים בעבודה, מדברים, צוחקים ובסתר הוא קורץ לי. הצעתי לו שנחזור אך הוא סירב (אך אני בכוח לא רוצה לחזור לקשר). קשה לי מאוד והפתרון שאני מוצאת הוא להתפטר, למרות שאני לא רוצה. הוא סיפר לי שהוא יוצא עם אחרות אך אף אחת מהן לא כמוני. אם כך למה הוא לא רוצה שנחזור? אני יודעת שהוא בעל מיומנויות התמודדות יותר טובות משלי וכנראה שהוא פחות "סובל" מהפרידה. אך לי קשה לשכוח אותו,כי הוא אדם מאוד מצחיק,חכם,מפרגן,מתחשב וטוב רק קשה בהחלטתו. אז מה עושים במצבים כאלה? איך גורמים לו לחשוב אחרת או שאולי עליי לוותר עליו?
ד"ר אורן חסון
איך מצליחים לבלבל חבר ואוהב
⌄
שני יקרה,
את כותבת: "הקשר עימו היה נהדר מבחינתי ואני דברתי על סיום הקשר". קראי את המשפט הזה כמה פעמים, ותביני מדוע הוא לא מבין אותך, ומדוע הוא לא רוצה לחזור ולהיות מבולבל ופגוע. זה שאת אומרת שהוא פחות "סובל" מהפרידה, לא אומר שזה באמת כך. זה אומר שהוא מצליח לשלוט בזה. אבל בצד כל זה, יכול להיות שבאיזה שהוא מקום הוא כבר ויתר עליך, שאולי אומר שהוא כבר פחות אוהב אותך מקודם, בדיוק כדי להימנע מפגיעה נוספת, אבל כן שומר עליך על אש קטנה, למען שמירה וטיפוח האגו שלו. אני מעלה את זה כאפשרות נוספת, אבל אין לי בטחון שזה המצב. עד שלא תדברו באופן גלוי, לא תדעי. אני לא בטוח שבמצב העניינים הנוכחי יהיה לו עניין להיות לגמרי גלוי ביחס לתחושותיו (כדי שלא להתקרב מדי ולהיפגע, או, לחילופין, כי אז לא יוכל לשמור אותך על אש קטנה). ואם זה המצב, אז אולי מוטב לך להמשיך הלאה בחייך.ובעיקר, אם ממילא את אומרת שהמטרות שלכם שונות.
שני
איך מצליחים לבלבל חבר ואוהב
⌄
בקשר לסיום הפרידה באותה מידה גם אני יוצאת הנפגעת כי גם הוא העלה הרבה חששות. אני חושבת שבקשר מסוג כזה, אחד מבני הזוג צריך להיות בעל אופי חזק בכדי להחזיק את הקשר וכך יעזור לצד השני וביחד לבנות מערכת זוגית טובה.ונכון הוא משאיר אותי על אש קטנה, ממשיך לחזר אחרי בעבודה וכן לומר לי שהוא אוהב אותי (השבוע בטלפון). לדעתי הוא פשוט לא סגור עליי ואולי הוא פשוט צריך זמן. בכל אופן אם נועדנו האחד לשני אהיה מאוד מאושרת אחרת בכאב רב אמשיך בחיי כמו כולם.תודה על התייחסותךשני