חזרה בתשובה כתירוץ לניתוק?
לבד שבתות וחגים
פשוט אין סקס
⌄
שלום
דר' הייתי רוצה לשמוע את דעתך.אני נשואה שנתיים. גרתי עם בעלי שנה וחצי בערך לפני הנישואים.עברנו לגור בירושלים כי יש לו זיקה לעיר, עזבתי את הדרום, חברים, עבודה, להקים חיים משותפים יחד. אני למרי לבד בעיר הזאת כבר 3 שנים ונכנסים לשנה הרביעית. אני מאוד בודדה כאן.בעלי חזר בתשובה כשהגיע לירושלים, והוא לא מוכן לשמוע על להפסיק לשמור שבת. הוא שומר המון מצוות, אנחנו רבים גם על זה, ובעיקר בשבת, ביחסים מפריע לו מאוד להשתמש בקונדום, אבל הוא לא אומר. ונראה לי שבגלל זה הוא גם נמנע מלשכב איתי למרות שהוא אומר שזה לא נכון.כשהכרנו היינו שוכבים, אבל הוא היה יוזם מצחיק- הוא פשוט היה דוחף אותי עד לחדר השינה... ואני לא יודעת ליזום.כשאני מנסה, הוא לרוב דוחה אותי / לא מבין את כוונתי, וגם הוא טוען שהוא יוזם ואני לא מבינה. הוא לא מסוגל לנהל שיחה כנה על זה בהרחבה כי הוא נבוך.לפניו, היו לי פרטנרים, היה לי קל מאוד לקיים יחסים, הייתי פעילה שמחה ושובבה. לא יוזמת.. אבל אם מתחילים אז אחלה!. אבל איתו, הוא לא רוצה שנלטף זה לא נעים לו, הוא שונא נשיכות, הוא שונא משחק מקדים הוא לא מבין למה אי אפשר פשוט לעשות וזהו. הוא גומר מהר, לרוב אני לא גומרת איתו אף פעם. דברנו על זה הוא לא יודע מה לעשות...בקיצור- אני כל הזמן רבה איתו. ובין היתר גם על זה שהוא לא קרוב ולא נוגע ולא רוצה לשכב.אין אינטימיות.יש לנו בת בת 10 חודשים. אני ילדתי בקיסרי, ואני מרגישה כמו חתול דרוס יש לי תפר שגרם לשיפול בבטן, סימני המתיחה חרוצים בי כמו צלקות גדולות וגסות שמנתי. ואני מרגישה מגוחכת. איזה בגדים סקסיים ואיזה בטיח!לפני כמה ימים הוא אמר לי שהוא לא היה ממזמז לי את הציי אם הייתי ממשיכה להניק כי הוא נראה כמו עטינים של פרה הולנדית. ואז כששאלתי הוא הכחיש שההנקה מפריעה לו. אז אולי הוא לא שוכב איתי בגלל איך שאני נראת אחרי לידה?סה"כ אני מרגישה מאוד בודדה, ובעלי דיי השלים עם המצב ומאוד פאסיבי. ואני מרגישה שגם אם אני מינית, אין אף אחד שירצה לגעת בי.על הכל דיברנו. מה אפשר לעשות מכאן?
ד"ר אורן חסון
חזרה בתשובה כתרוץ?
⌄
לבד יקרה,
עושה רושם שהחזרה בתשובה של בעלך מתאימה לו, כי הוא גם משתמש בה. הן כתרוץ לפחות מגע אינטימי איתך, והן גם, כנראה, כהסבר לעצמו מדוע הוא כזה – כלומר, כי זה לא אמור להיות (משיכה, חיבור אינטימי ומגע, קונדום ועוד). אני לא חושב שזה קשור למראה שלך לאחר הלידה – כי את מתארת גם דברים אחרים. מכאן אפשר וצריך ללכת לטיפול מיני. אני רק חושש שנקודת המבט המסורתית והדתית של בעלך אולי יאפשרו לו לחמוק גם מזה, וחבל. כי זה חשוב.מעבר לכל אלה – התחילי לטפח ולטפל בעצמך מחדש. גם אם אין לך מטרה מיידית. חשוב שתקבלי מחדש את הבטחון שלך. וגם נשים מלאות יכולות להיות סקסיות – זה במידה רבה עניין של גישה. כשתהיי בטוחה יותר בעצמך, אולי גם יהיה לך קל יותר לדעת מה את רוצה, ואולי גם איך להשיג זאת. באופן מפתיע, יש קשר בין הדברים.