זוגיות עם פער גילאים - מה כדאי לדעת
שני
נמשכת לגבר מבוגר ממני
⌄
היי ד"ר חסון,אשמח לעצתך...לאחרונה פגשתי דרך מקום עבודתי גבר שמאוד מצא חן בעיני, אך הוא מבוגר ממני בשנים רבות, ואני לא בטוחה מה לעשות עם המשיכה שלי אליו.אני בת 40, רווקה, עברו מספר שנים מאז הזוגיות המשמעותית האחרונה שהייתה לי, רק קצת דייטים וסטוצים פה ושם. והמון זמן שלא נתקלתי בגבר שסקרן ועניין אותי, עד עכשיו.מהמעט שהצלחתי לברר לגביו, הוא בן 57 גרוש עם ילדים בוגרים (בני 20-30), אין לי מושג אם נמצא בזוגיות או פנוי.בשיחות הספורות והקצרות שהיו לנו הרגשתי שהייתה בינינו כימיה טובה, והרגיש לי כאילו גם הוא נהנה לשוחח איתי וניסה להאריך בדברים, אך מצד שני, הוא לא ניסה ליזום שום דבר מעבר לכך, וגם אני לא.מעולם לא הייתי במערכת יחסים עם גבר שמבוגר ממני בכל כך הרבה שנים, אבל בהתחלה בכלל לא ידעתי בן כמה הוא, אם הייתי צריכה לנחש הייתי מעריכה שהוא בן 47-48, כי הוא נראה צעיר מכפי גילו, מאוד לטעמי, וגם בשיח בינינו לא הרגשתי פערים והדיאלוג היה כיפי וזורם.העניין הוא שאני מעוניינת בקשר רציני, ואולי גם בילדים בעתיד, ואני לא בטוחה כמה גבר בגילו, שכבר סיים לגדל ילדים, ירצה דבר כזה.מצד שני, אני לא יודעת מה יש למישהי כמוני (צעירה וחסרת נסיון ביחס אליו) להציע לגבר כמוהו, מנוסה ובוגר ומבוסס, והאם הוא בכלל מסוגל לראות בי אופציה לבת זוג לאור גילי.מצד שלישי, האם זה לא קצת להקדים את המאוחר ולרוץ עם המחשבות קדימה מדי? למה שאפסול את זה עוד לפני שבכלל בדקתי אם הוא בעניין?אני ממש לא יודעת איך לגרום לו להבין שאני נמשכת אליו ושאשמח להיפגש מעבר לשעות העבודה, אני די גרועה בלהתחיל עם גברים וחוששת לעשות משהו שיביך אותי (ואותו).אמנם אין בינינו יחסי כפיפות/מרות ואנחנו לא עובדים יחד באופן צמוד, כך שאין חשש שאתקל בו יותר מדי אם תהיה בינינו אי נעימות כלשהי, אבל אנחנו בכל זאת ניתקל אחד בשני מפעם לפעם ואני רוצה להימנע מפדיחות מיותרות... מה עושים?אתה חושב שכדאי לי לקחת סיכון למרות פער הגילאים?אולי יש לך רעיונות לדברים שאני יכולה לומר או לעשות שירמזו בצורה מעודנת שהוא מוצא חן בעיני ויגרמו לו ליזום משהו מכיוונו וגם יהיו מספיק אלגנטיים כדי להימנע מדחייה מפורשת?תודה וחג שמח!
ד"ר אורן חסון
צעד ראשון, לפני צעדים נוספים
⌄
שני יקרה,
השאלה שלך היא בשלושה מישורים. האחד – האם שווה להיות עם גבר מבוגר ממך ב 17 שנים, כאשר את מחפשת לבנות בית. השניה – האם זו בכלל רק פנטזיה? כלומר, האם הוא בכלל פנוי, שלא לדבר על רוצה (וגם זו שאלה מורכבת, שכן את רוצה גם הקמת משפחה, ולא רק קשר זוגי)? והשלישית – איך עושים את זה?לגבי פערי הגיל, היו דברים מעולם. מן הסתם, אם הכל יהיה כשורה אצלכם, אזי ככל שיחלפו השנים, הגיל המתקדם יותר שלו ישפיע עליו הרבה לפני שהגיל שלך ישפיע עליך. כשאת תגיעי לגילו, הוא כבר יהיה בן 84, אם המתמטיקה שלי נכונה. אבל זה לא אומר שלא תוכל להיות לך זוגיות מדהימה עם גבר מבוגר שכזה. העניין הוא רק שיהיו יותר מכשולים בדרך מאשר מול אותו גבר כשהוא בערך בגילך.את שתי השאלות הבאות, יש לכרוך יחד. שכן, צריך לדבר איתו על דברים אישיים, וזה כבר דורש סוג של התקרבות. אז אולי הדבר הנכון הוא להמתין לשיחה הבאה שלכם (ואולי אפילו לבחון את האפשרות שבה תצרי או תאפשרי הזדמנות שכזו לפני שזה יהיה במקרה), ולשאול אולי את השאלה הישירה, שהיא עדיין די כללית: 'יש לך ילדים?'אנשים בדרך כלל שמחים לשתף משהו על הילדים שלהם, אם יש להם, והשאלה היא כללית דיה כי לשאלה 'למה שואלים אותי על זה?' – יש כמה תשובות כלליות שהם יכולים לומר לעצמם, מבלי להרגיש מאויימים או שפולשים לפרטיות שלהם.או לחילופין – לשאול אותו: 'אני מגיעה לפעמים, לפני העבודה, לשבת בקפה הסמוך. תרצה להצטרף אלי מחר? – נוכל להמשיך שם לדבר. (או לצהריים, למשל).לא מחייב מדי, ומראה עניין ראשוני, שיאפשר לו לעשות את הצעד הבא, אם ירצה. או לפחות יאפשר לכם אפשרות לשיחה פרטית, אישית יותר, שם תוכלי לברר את מה שאת צריכה (השאלה השניה), לפני צעדים נוספים.
שני
צעד ראשון, לפני צעדים נוספים
⌄
הוספת לו 10 שנים שלא לצורך... :)כשאני אהיה בגילו היום, קרי 57, הוא יהיה "רק" בן 74, לא 84.... :))))אבל אין ספק שזה פער משמעותי, ואני לגמרי מסכימה עם מה שאמרת על כך שההזדקנות שלו תהיה יותר "מורגשת" מאשר שלי, ולו בגלל שהיא צפויה להגיע יותר מהר משלי.זה בהחלט אחד השיקולים מבחינתי.מצד שני, הוא עוסק בספורט מסוג מסויים שמצריך כושר ברמה שאפילו גברים צעירים הרבה יותר היו מתקנאים בה. אני מניחה שזו אחת הסיבות שהוא נראה כ"כ צעיר לגילו ומעריכה שזה גם יעזור לו בהמשך להזדקן הרבה יותר בחן ובאיטיות ביחס לבני גילו.ועכשיו לשאלות ששאלת, כשפרטת את דבריי לגורמים:1. האם שווה להיות עם גבר מבוגר ב-17 שנה כאשר אני מחפשת לבנות בית? אני לא חושבת שלמישהו יש תשובה טובה לשאלה הזו, כי זה מאוד אינדיבידואלי, ואם לא מנסים איך יודעים? גם אני מכירה סיפורים של זוגות עם פערי גילאים שהצליחו לגשר על הפערים ונהנו מזוגיות טובה ומהנה, ומנגד זוגות בני אותו גיל, עם רקע דומה והרבה מכנה משותף, שסיימו את דרכם באותה סטטיסטיקה כאובה של גירושים, כך שכנראה שאין נוסחא אחת מנצחת שנכונה לכולם, ולכן השאלה הזו, לפחות כרגע, פחות מטרידה אותי.אני חושבת שהוא באמת כל כך מוצא חן בעיני שאני מוכנה לקחת סיכון ולהשאיר את התהייה הספציפית הזו להמשך, אם יהיה כזה.2. האם זו פנטזיה? האם הוא פנוי ו/או מעוניין?3. איך עושים את זה?אני חושבת ששתי השאלות האלה קשורות אחת בשניה באופן בלתי ניתן להפרדה, כי אני מרגישה שאני אגלה את התשובה לשאלה 2 ברגע שאצליח לפצח את שאלה 3.אני פחות מתחברת לשאלה של "יש לך ילדים?", כי אני כבר יודעת את התשובה לשאלה הזו, ולא טובה בהעמדת פנים, זה ירגיש לי מאולץ ומזוייף.וגם להצעה לאכול או לשתות יחד אני פחות מתחברת, כי זה מרגיש לי ישיר מדי, לפחות בתחושה האישית שלי מבחינת מה נכון לי יותר או פחות.אבל חשבתי קצת על מה יכול להרגיש לי נוח יותר, ויש לי רעיון.בשיחה האחרונה שלנו לפני פסח הוא ציין שהוא נוסע לחופשה בחוה"מ, להנות קצת מהספורט שבו הוא עוסק.וחשבתי לעצמי שאם יזדמן לנו להיפגש אחרי החג אוכל להתעניין בחופשה שהייתה לו ועל הדרך לשאול אם זו הייתה חופשה משפחתית, או אם הם נסעו "בהרכב מלא" או משהו כזה, ולפי התשובה שלו לראות מה ניתן להסיק על מצבו.זה נשמע לך כמו רעיון טוב? יכולה להתפתח מזה שיחה שתתרום לי מידע ותעזור לי להבין יותר איפה הדברים עומדים מבחינתו?תודה רבה על העצות וההקשבה!
ד"ר אורן חסון
אישי ולא מחייב
⌄
שני יקרה,
סליחה שהוספתי עוד על גילו... וכן, שתי השאלות, השניה והשלישית נכרכות זו בזו בקלות. אני שמח שאת בוחנת את הדברים באופן מובנה ומציאותי. הפיתרון שלך, בסופו של דבר, דומה – להתחיל ממשהו שנראה אישי אבל לא מחייב ולא מחוייב, כדי לדעת יותר. ומה שאת מציעה לגמרי תואם את האפשרות הזו. בהצלחה!