זוגיות: מה נכון בעיניך?

תאריך פנייה: 30.04.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
איזה באסה
למה אנשים מקלקלים כשטוב?
30.04.2006 • 21:18

למה דווקא כשהכל טוב במערכת יחסים יש את הצד שלא יודע מה הוא רוצה ומתחיל לחפש ספקות ובעיות.הייתי עד לאחרונה בזוגיות מדהימה עם בחורה מדהימה. לא הרגשתי ככה אף פעם, המון אהבה וחום וכיף. לפני חודש היא אמרה שיש לה ספקות וזה בא פתאום משום מקום ונפרדנו. היא כל הזמן המשיכה להתקשר ואז אחרי כמה ימים רצתה לחזור ושוב הכל היה טוב אלא שאחרי כמה ימים היא שוב דיברה על ספקות ובלבול ונפרדנו הפעם לשבועיים. עד מהרה הסתבר לי שיש מישהו אחר בחייה אבל היא אמרה שהיא לא אוהבת אותו ושוב כעבור שבועיים מתישים ביותר מבחינה רגשית עבורי החליטה שוב לחזור. הפעם היה לי קצת יותר קשה כי בכל זאת עברו שבועיים, והיא הייתה עם אדם אחר אבל שוב מחקתי את הכל וניסינו שוב. הפעם זה החזיק שבוע והנה שוב צצו הספקות. הפעם הודעתי שאני לא רוצה יותר בקשר איתה וזהו. אולי היא תחזור שוב אולי לא, אין לי מושג... מוזר שהיא אמרה בשיחתנו האחרונה משהו שקשה לי לדעת איך לפרש אותו אבל זה היה משהו בסגנון של ההשתדלות שלי, שהיא רבה מדי. האם נהגתי נכון? מה לעשות אם היא תפנה אליי שוב ותרצה לחזור? איך מתגברים על התחושה הזו שהכל היה טוב ונפלא ומלא תשוקה ונגמר בגלל בלבול של הצד השני?

ד"ר אורן חסון
ואולי "טוב" זה לא מספיק טוב. לה.
01.05.2006 • 23:46

איזה יקר,
זוגיות מדהימה, לפעמים, זה דבר סובייקטיבי. בהחלט יכול להיות שה"מדהים" שלך, היה "לא רע" בעיניה, ושזו אחת הסיבות שהיה לה קל לנסות ולבדוק מה קורה ביחסיה עם גבר אחר, ולכן היא המשיכה להתנדנד בינך לבינו. אולי כי היא לא ידעה מה היא רוצה, ואולי בכלל כי הגבר האחר לא ידע מה הוא רוצה. זה לא דבר שאתה יכול לדעת. כך ש"טוב ונפלא ומלא תשוקה" היה נכון מהצד שלך, ואתה לא יודע אם זה היה ממש כך בצד השני. ולפעמים קשה לדעת. וכשהיא אומרת שהשתדלת יותר מדי, יכול להיות שהיא מתכוונת לכך שהיא מחפשת בחור שירצה אותה קצת פחות, ילחיץ אותה קצת פחות, ולכן גם היא תרגיש שאולי הוא גבר בעל בטחון עצמי רב יותר, שזה סימן ל"מצליחנות". אבל גם יכול להיות שזה רק סימן אחד מבין כמה שהפריעו לה, או בכלל שהלחץ הזה שלך הפריע לה לאפשרות של קשרים נוספים, אולי גם עם גברים, מכיוון שהיא לא סגורה עליך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083