זוגיות: מה לעשות כשבן הזוג לא רוצה

תאריך פנייה: 29.01.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עמית
לעזוב את הקן
29.01.2006 • 13:09

שלום
לרופא הנכבד!אני למעלה משנה וחצי עם בן זוג (הוא בן 29). היחסים רציניים מצידי ומצידו. בן זוגי הוא בן זקונים שעדיין גר עם ההורים. אני גרה לבדי בדירת המשפחה. אני ובן זוגי לנים אחד אצל השני כמעו מדי יום (לפחות 4 -3 פעמים בשבוע).בזמן האחרון אני ישנה אצלו הרבה יותר מאשר שהוא ישן אצלי. אני מאד אוהבת את המשפחה שלו, והם מקסימים.הם כלל לא מפריעים (הם הולכים לישון ממש מוקדם) ובכלל מאד נוח לי אצלו.לא מכבר העלתי את הנושא של מגורים משותפים. בן זוגי אמר לי שהוא מרגיש עוד לא מוכן ושהוא עדיין לא רוצה לעזוב את בית הוריו. עזבתי את הנושא.אני יודעת שהוא רציני לגבינו, אבל הוא נשאר בביתו כרגע מטעמי נוחות.אני לא לוחצת כי נראה לי שצעד כזה צריך לבוא משני הצדדים וששניהם רוצים בזה.האם זה סביר שבגילו, במערכת יחסים רצינית כשלנו הוא עדיין יגור בבית? מה זה אומר עליו? מה זה אומר עלינו? ועלי?ברגשות כנים.

ד"ר אורן חסון
נכדים
30.01.2006 • 22:44

עמית יקרה,
את בודאי לא שואלת אם זה סביר, אלא אם זה מקובל, ואולי גם מה אפשר ללמוד על זה. והדבר העיקרי שאפשר ללמוד על זה הוא שחבר שלך,היום, לא רוצה מספיק זוגיות של חיים משותפים, לפחות איתך.יכול להיות שזה רק מחסום שהוא צריך לעבור, ושלאחריו הוא ירגיש בסדר עם זה. לזה קוראים מצב שבו יש יותר מנקודת שיווי משקל אחת. כמו שאת לוקחת כדור מעמק אחד, מעלה אותו על גבעה, ונותנת לו להתגלגל לעמק אחר, נמוך יותר. הוא יישאר שם, ומשם יהיה יותר קשה להוציא אותו מאשר מהעמק הראשון, אבל כל עוד הוא בעמק הראשון, יש להשקיע אנרגיה כדי להוציא אותו משם. אם זה נכון, זה אומר שצריך לעזור לו. בין אם על-ידי דרבון, ובין עם על-ידי תמריצים. ואני תמיד בעד תמריצים חיוביים.ואם זה לא נכון, אז אולי הוא אף פעם לא ירצה לעשות זאת איתך, ויעשה את זה עם מישהי אחרת, ואולי בכלל יעשה את זה רק כשההורים יזרקו אותו מהבית. וזה אומר שאולי בכלל כדאי לך לעשות קואליציה עם ההורים שלו, שיגביהו את העמק שבו הוא נמצא, אולי אפילו לגובה ההר. דברי קצת עם אמא שלו. אני בטוח שהיא רוצה נכדים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083