זוגיות: למה לא מצליחה למצוא פרטנר?

תאריך פנייה: 22.11.2018 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
יולי
בן זוג קר
22.11.2018 • 21:52

נמצאת בזוגיות כבר 3 שנים, עם בחור שמהדייט הראשון היה נראה לי כאגואיסט שמסוגל להקשיב רק לעצמו. זה נבע בזה שכשדיברתי הוא הגיב בדיליי או לפעמים גם לא קשור או לא הגיב כלל שמרמז על זה שלא היה קשוב. זה נמשך עד עכשיו.הוא מגיע ממשפחה קרה ולא מגובשת. כל אחד דואג לעצמו. אך שרדתי 3 שנים כי היו גם רגעים כיפיים והוא היה הריבאונד שלי(טעות שעשיתי).היו הרבה משברים שבהם אמרתי לעצמי שהוא מפלצת מרוב חוסר האמפטיה שלו כלפיי. גם לעולם לא כואב לו אם לי כואב לעולם הוא לא דואג למרות שטוען שאוהב אותי. היום התקשרתי אליו כשהוא בחול בפעם ה3 השנה עם חברים, נופש (מצב כלכלי אמיד). היה לי משהו נורא חשוב ומעט עצוב לספר לו על מה שעבר עליי ועל משפחתי היום והתגובה שלו הייתה "נו מה עכשיו התקשרת להרוס לי את הווייב בחופשה?".וזו דוגמא שממחישה רק 10% מהאופי החסר אמפטיה שלו.איך ניתן לענות ככה לאדם שאוהבים, איך אפשר להיות כזה חסר לב. אני לא מבינה את זה. אני מנסה הכל כדי שישתנה וזה פשוט לא קורה. הוא טוען שאני הבעיתיית ושלי יש יותר מדי בעיות בחיים ושאני חלשה מדי שהכל קשה לה. אני בת לאם חד הורית עולים חדשים למדתי וסיימתי תואר ברפואה בכוחות עצמי וכרגע בסטאז בבית חולים ולפעמים מספרת לו על הקשיים שעברתי כי לפעמים הוא נוטה לזלזל באנשים בשל העובדה כי גדל בעצמו עם כפית זהב בפה ולא יודע מה זה קושי. האם הוא הבעיה או שהבעיה אצלי בראש? למה אני לא מצליחה למצוא פרטנר ראוי ? למה הגברים בארץ הם כאלה אדישים ואגואיסטים?!

ד"ר אורן חסון
שלוש שנים שלא ניסית
25.11.2018 • 00:33

יולי יקרה,
קחי בחשבון שמה שהיה איתו הוא שיהיה. השאלה שאני שואל את עצמי היא למה את איתו מלכתחילה. יתכן שהתשובה נעוצה בכך שהוא גבר נאה במיוחד, או שהסקס איתו מדהים, או שהוא אינטליגנטי ומרתק, או שהוא עשיר מאד או כולם ביחד, ואז את משלמת מחיר רגשי קשה עבור כל אלה. לא כתבת דבר מכל אלה (פרט לכך, בעצם, שיש לו כפית זהב), ולכן אני לא יודע למה נשארת איתו מלכתחילה.אבל נדמה לי שאת התשובה נתת בסוף, ואולי היא היא התשובה האמיתית: "למה הגברים בארץ כאלה אדישים ואגואיסטיים?" – אם זה מה שאת חושבת על כל הגברים בארץ, גם לא תלכי לחפש מישהו אחר, ובתפיסתך אין סיבה לחפש מישהו אחר. העובדה היא כמובן שההנחה שלך היא מוטעית ורבים אינם כאלה. לגבי השאלה ששאלת לפני כן: "למה אני לא מצליחה למצוא פרטנר ראוי?" התשובה פשוטה – כי שלוש שנים את בזוגיות שמהדייט הראשון היה אגואיסט שמסוגל להקשיב רק לעצמו. שלוש שנים שבהם לא ממש ניסית, וכשלא מנסים, גם לא מצליחים.יולי, התשובה נעוצה בך, ובשאלות שאת צריכה לשאול את עצמך, כמו "מה אני מחפשת?" – אמר לי פעם גבר שהתגרש מאשתו היפהפיה שמעכשיו כשיראה אשה יפה הוא ילך לחפש במקום אחר. זו שאלה לגבי כפיות הזהב, מבינה? כלומר, יכול להיות שתמצאי מישהו שגדל עם כפית זהב והוא דווקא בסדר, אבל יתכן שהמכלול שאת מחפשת נוטה יותר להיות אגואיסטי. בדקי היטב עם עצמך מה את רוצה, וסדרי לך את העניינים לפי סדרי חשיבות. יתכן שאת צריכה לשים מראש את העניין של התחשבות ואמפתיה במקום גבוה יתר מזה שעשית בעבר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אני
בן זוג קר
11.12.2018 • 18:44

היי.. במקרה קראתי את מה שכתבת.. הלב שלי נצבט ועובר לי הרבה בראש.ממה שכתבת אפשר לראות כמה שאת אדם שמשקיע ויודע להתמיד והמילים מאמץ והתמדה לא מפחידים אותך. אני לא יכולה לראות את כל התמונה- ואף אחד אחר לא יכול חוץ ממך ובן זוגך- אבל נשמע שזו בעיה של חוסר תקשורת וטיפה כמו שאת אמרת- אגואיסטיות מצידו. אבל אם נשארתם שלוש שנים ביחד חייבת להיות סיבה טובה.. או שפשוט ההרגל עשה את שלו ואין מעבר לה. את צריכה אולי גם חופשה ם עצמך לחשוב על זה. חבל לך לבזבז את השנים היפות שלך על מישהו שלא נותן לך את היחס שאת ראויה לו.המון המון בהצלחה!!

יולי
תודה
08.01.2019 • 18:49

תודה לך דר' אורן על המענה הנרחב, מעריכה מאוד.ותודה גם ל"אני" על התגובה מאחלת גם לך המון הצלחה!!ולשאלת דר' אורן, לא הוא לא נאה במיוחד והכפית זהב היא נטו שלו לי אין כל חלק בזה אני בחורה עצמאית ומשיגה כל דבר בזכות יזע והשקעה. התשובה לשאלה למה אני נשארת היא מהפחד או אפילו עצלנות של לא למצוא את האחד כי זו כבר מערכת יחסים 3 וארוכת טווח שמשום מה הטיפוסים הם דומים, גברים שמוצאים חן בעיניי לא מתחילם איתי ולי אין את הביטחון להתחיל איתם (למרות שאני נראית מעולה, ומוקפת מחמאות ומחזרים) אבל ליופי שלי אין קשר לזה אני פשוט לא יודעת/לא אמיצה איך "מתחילים" עם גברים" לכן כל הבני זוג הם אלה שהתחילו איתי ואני "זרמתי". יש לציין שגדלתי לאם חד הורית ולא בקשר עם האב(גרושים, אבי טיפוס אגואיסטי גם ובנוסף לכל גם אלים פיזית ומילולית לכן לא הסתדר להם).כרגע אני עדיין איתו, אנחנו דנים המון על כך שאני צריכה משהו אחר ואפילו נפרדנו כמה פעמים חזרנו, כי הוא ממבטיח לעבוד עלהכל ולנסות להשתנות. אבל עם כל זה עדיין זה לא מספיק לי. מרגישה שנמאס לי להתפשר ופשוט רוצה שיתנהגו אליי וידאגו כפי שאני עושה זו ולא לקבל בתגובה " אז אל תעשי לא ביקשתי ממך" או "אז אל תהיי יותר מדי טובה לא ביקשתי" ...אבל אני לא שולטת על זה אני פשוט כזו, יותר מדי טובה דאגנית ומגדילת ראש ומצפה ליחס זהה. ולצערי מקבלת אולי 10% ממנו וגם אז אחרי שיחות וחפירות.