זוגיות: למה הוא עזב ומה אפשר לשנות

תאריך פנייה: 03.03.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
נוי
זוגיות האם להיות או לא להיות?
03.03.2012 • 09:52

אני בחורה בשנות ה 30+++ שלי , גרושה ללא ילדים, הכרתי בחור קסם , יצאנו ארבעה חודשים , הקשר היה מאוד אינטנסיבי על בסיס יום יומי והיו הרבה מריבות, כל מה שזוג עובר אחרי שנה, איתו עברתי בארבעה חודשים, הבחור קטן ממני בשנתיים , גר עדין אצל ההורים(למרות שמחזיק דירה משלו) לא היה לו קשר ממש משמעותי בחייו או ארוך, כל הזמן הרגשתי שאני צריכה לנהל אותו בקשר מה עושים או מה לא עושים, הוא סיפר להוריו עלי אך אף עם לא הכיר לי אותם אני לעומת זאת הצגתי אותו לאימי ולחברותי, טיפוס מאוד מופנם ואם לא הייתי שואלת אותו לגבי רגשותיו אלי הוא לא היה אומר אוהב וכו'....אחרי ארבעה חודשים הבחור קיבל סיבוב ועזב אותי בטענה שהוא מרגיש חנוק וכבול ושאני יותר מידי נכנסת לו לחיים(כן כן שאלתי שאלות ללא הפסק לגבי עברו, היה לי מוזר שגבר בגילו לא החזיק מעמד בזוגיות למעלה מ6 חודשים ושאין לו חיי חברה )שנפרדנו לא הרפתי האגו שלי נפגע והתנהגתי כמו מטורפת נבהלתי מעצמי שאני מסוגלת בכלל להתנהג ככה, לא הבנתי איך "זורקים" בחורה כמוני, יפה, מצליחה, דעתנית, מצחיקה ומלאת נתינה, פשוט לא הבנתי והצקתי לו...עד שכוחי נגמר והרפתי...ואחרי שבוע וחצי שהרפתי ונעלמתי מהשטח הוא שאל עם יש לנו עוד סיכוי .....אני עכשיו מבולבלת, הנחתי לסיפור הזה אבל האהבה קיימת....לחזור או לא לחזור זאת השאלה? דרך אגב ידיד שלי אמר לי שטיפוס שזורק יזרוק שוב...אני כבר לא ילדה ואני רוצה להתחתן שוב ולהקים משפחה , אני יודעת שהוא יהיה אבא טוב ואיש משפחה מקסים...אז מה עושים?

ד"ר אורן חסון
שיהיה לו טוב איתך
05.03.2012 • 00:22

נוי יקרה,
אולי עכשיו יש לך תשובה חלקית איך הוא לא נשאר זמן רב בזוגיות. היית חרדתית לא משום שעלה בראשך החשש הטבעי שאולי יש בעיה, אלא באופן ובלחץ וברצון להבין מיידית ולכן לתחקר, כי אחרת השעון ממשיך לרוץ. הוא לא "זרק" בחורה יפה, מצליחה, דעתנית, מצחיקה ומלאת נתינה. הוא החליט לעזוב בחורה לוחצת, שלא מתחשבת ברגשותיו ובצרכים שלו, בגלל הלחץ הפנימי שלה. כך שאולי גם השאלה שאת שואלת היא לא השאלה הנכונה. אולי את לא צריכה לשאול אם "טפוס שזורק יזרוק שוב" אלא "איך אני מצליחה להתנהג איתו אחרת, כך שירצה בי, וכך שאני אהיה יותר שלמה עם ההתנהלות שלי?", כי אם תצליחי, ויהיה לו טוב איתך, אז יהיה לו טוב איתך. לא חושבת?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
נוי
שיהיה לו טוב איתך
05.03.2012 • 01:34

אתה כל כך צודק, אני צריכה טיפול דחוף, הוא שוב עזב אותי וזה רק בגללי אני לוחצת ולוחצת ולא מבינה אותו אפילו לא מנסה להבין אותו ורק חופרת לו ומנסה לשנות אותו במקום להניח לדברים להתנהל בנעימים.

ד"ר אורן חסון
להרגיע פחדים
06.03.2012 • 10:54

נוי יקרה,
אני מקווה שתמצאי מישהו שבאמת יידע לעזור לך להרגיע פחדים, ולקיים בתוכך יותר אורך רוח.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083