התמודדות עם אהבה נכזבת

תאריך פנייה: 03.03.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מאיה
אובססיה
03.03.2012 • 19:59

היי, אשמח לעזרה.אני בחורה בת 20, הייתי במערכת יחסים ראשונה וארוכה למשך שנתיים (גיל 16 עד 18). הייתי מאוד פגועה ולא הצלחתי לעבור הלאה. מאז יצאתי עם כמה גברים אך לא באמת הצלחתי לעבור הלאה.עד שפגשתי בחור מאוד מאוד נאה וחתיך לפני קרוב לשנה. התחלנו לצאת, לא התלהבתי כל כך (כי עדיין חשבתי על האקס), יצאתי איתו רק בגלל המראה החיצוני שלו, מאוד מאוד נמשכתי אליו. הוא התאהב בי מאוד, לאחר כחודש הוא אמר לי שהוא מאוהב בי, ואני הייתי מאוד מופתעת, ולא יכלתי להשיב לו את אותה האהבה. הייתה ביננו כימיה מטורפת והוא מאוד אהב אותי אז המשכתי עם הקשר. לאט לאט התחלתי להתאהב בו, וכמובן שהראיתי לו את זה. הייתי שייכת לו, עשיתי הכל בשביל לראות אותו גם אם זה לקצת זמן, ובסופו של דבר רציתי ממנו יותר ממה שהוא יכל לתת. רציתי להיות מקום ראשון בסדר העדיפויות שלו לאחר שדחה אותי מספר פעמים. אחרי חצי שנה נפרדנו, וחזרנו אחרי חודשיים (ביוזמתי- גם הפרידה וגם החזרה) כי באמת שהרגשתי שאוכל לשנות דברים. התחלתי להתנהג אחרת, ידעתי שאם אהיה כמו שהייתי בהתחלה (יותר קשה להשגה) הוא ירצה אותי יותר ואכן היה כך. הייתי פחות זמינה לו וזה הדליק אותו. הבעיה היא שזאת לא אני ולא האופי שלי, והתחלתי להתרגז שזה צריך להיות כך. הבנתי שאני לא מתנהגת בטבעיות, והרגשתי שהוא לא באמת אוהב אותי, לכן נפרדתי ממנו סופית. כמובן שהוא מאוד התנגד לפרידה (כי לפי דעתי היה לו מאוד נוח שהייתי פחות זמינה ולא "נדנדתי" לו).עברו כבר שלושה חודשים מאז הפרידה, הוא לא יצר איתי קשר, לא ניסה אפילו להילחם עליי, זה דיי רמז לי שהבנאדם לא באמת אהב אותי מתלכתחילה. אבל בכל זאת אני עוקבת אחריו בפייסבוק, מדברת עם חברים שלו, מבררת עליו פרטים, בקיצור: אובססיבית.עכשיו, הבעיה היא כזאת. אני יודעת שעשיתי את הדבר הנכון, אבל אני לא מצליחה להתגבר עליו.לא נמשכת לאף אחד,למרות שמתחילים איתי הרבה.אני מודעת לעובדה שמה שהיה ביננו זו הייתה רק משיכה ולא היה ביננו קשר עמוק, אבל לא מצליחה ליישם זאת על עצמי ולהמשיך הלאה.מה עושים?

ד"ר אורן חסון
אהבה לא נכזבת
05.03.2012 • 00:23

מאיה יקרה,
יכול להיות באמת שמשהו בדינמיקה שלכם לא מאפשר לכם להיות ביחד. כך זה נראה אם הוא צריך שאת תשחקי אותה קשה להשגה, וכאשר לך קשה לשחק קשה להשגה. אני חושב שהיה לך פלירט עם האהבה איתו, למרות שקשה לך להודות בזה, אבל גם נדמה לי שעדיין לא השלמת עם העובדה שהפרידה ביניכם סופית. אין לי פתרון קסם שאוכל לתת לך בכמה מילים כדי שתוכלי לשים את זה מאחוריך. זה דורש זמן. ואם לבד את לא מצליחה, אז זה דורש שיחות עם איש מקצוע, וגם אז זה דורש זמן, רק אולי יעיל יותר. מעבר לכך, אני יכול לתת לך את כל "תרופות הסבתא", שכולן נכונות, שהן לחפש לעצמך עיסוקים, ותחומי עניין, ולימודים, ומוזיקה או קריאה או מה שלא יהיה שיעסיק אותך. בסופו של דבר, התיקון הטוב ביותר לאהבה נכזבת הוא אהבה לא נכזבת – כזו שעובדת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083