זוגיות לא מספקת: מה עושים?

תאריך פנייה: 13.06.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
שרון
פוחדת וזקוקה לדחיפה
13.06.2011 • 18:12

זו אני לפני שנה.http://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3109358אז, באותה התקופה, נפרדנו לחצי שנה שבמהלכה עברתי מצבי בכי אינסופיים, התאבלות של ממש ובסופו של דבר חשבתי שהקשר הזה מאחוריי. רק שאז הוא התחיל לחזר אחריי עד שנשברתי והקשר חודש ואיתו האהבה שלי כלפיו. אני חשבתי שהרצון שלו לחדש את הקשר מעיד על כך שהוא רוצה את אותם הדברים שאני רוצה או לפחות שהוא מוכן לנסות.היום אני נמצאת באותה הנקודה של ההודעה מלפני שנה, עם אותן האמירות בדיוק "אני אוהב אותך אבל לא מאוהב בך" או "אני אוהב אותך אבל לא כבת זוג כמקובל"אני שוב במקום של מאוכזבת, למרות שחשבתי שאני כבר תורגלת ולא יכאב לי.אני גם מבינה שהוא לא התאהב בי בשישית, זה לא יקרה וזה לא תלוי בי.אני עוד מבינה ויודעת שאני צריכה לעזוב אותו כי מגיע לי יותר, כי ברגע שאני נמצאת בנקודה הזו אני לא מצליחה להשתחרר ממה שהוא לא מציע לי ולהינות ממה שהוא כן. אני כאובה, אני מאוכזבת אבל עם זה אני אוכל לחיות. הבעיה שקשה לי להתנתק ממנו היא כי אני מפחדת להיות לבד.בתקופה שבה נפרדנו הייתי כל כך בודדה (כן אני מכירה את הקלישאה, אני לבד אבל לא בודדה) הייתי עם חברים אבל הייתי שרויה באבל אמיתי. לב שבור זו מחלה כואבת וקשה.ברמת ההבנה אני מבינה אבל קשה לי לבצע. לא מהמקום של "הוא כל כך טוב שלא אמצא מישהו טוב כמוהו" אלא מהמקום של אני יודעת שאני הולכת להישבר ולכאוב ולבכות ולהיכנס לתקופה מבאסת.אני מנסה להפחית בשיחות איתו ובמפגשים ואף יצאתי לשני דייטים רק כדי להתחיל ולהתרגל לעניין. אבל כבר כמה שבועות שאני חיה עם אבן גדולה על הלב. אני פוחדת ממה שאני יודעת שנמצא בצעד הבא, שברון לב.אז בעצם אין לי שאלה ממשית אליך או כזו שאני לא יודעת את התשובה עליה. אני רק צריכה לשמוע דעה נוספת, עצה להתמודדות, זקוקה לדחיפה.תודה

ד"ר אורן חסון
מה שלוקח זמן, ושצריך תמיכה
14.06.2011 • 14:42

שרון יקרה,
נדמה לי שמה שאת שואלת הוא בעיקר: או קיי... הבנתי שהוא לא ייתן לי את מה שאני רוצה – זוגיות בטוחה עם מישהו שאוהב אותי ואני אותו. הבנתי שאיתו אשאר לא מסופקת ועם זוגיות חלקית. אבל גם ניסיתי במשך חצי שנה להיות בלעדיו, וזה לא עשה לי טוב. היה לי קשה. האם יש פתרון אחר? האם להיות איתו, בלי לקבל זוגיות מליאה, זה כל מה שיש?אני לא חושב, שרון. אני רק חושב שזה לוקח זמן, ושצריך להחלים קודם. אולי כדאי שתלכי לטיפול פרטני, כדי ללמוד להתמודד עם זאת הפעם. כדי לשקם את עצמך כדי שתהיי פנויה, ועם מספיק סבלנות כדי להשיג את מה שאת באמת רוצה – משהו שאולי לא יהיה מושלם, אבל טוב יותר ממה שהוא נותן לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שרון
מה שלוקח זמן, ושצריך תמיכה
15.06.2011 • 15:01

תודה על תגובתך.אני מתחילה טיפול פרטני ומקווה שהפעם אצליח להתמודד טוב יותר עם הפרידה שתבוא.

ד"ר אורן חסון
בהצלחה!
15.06.2011 • 20:03
בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083