איומי גרושים - מה המשמעות?
נרקיס 5
לעבוד על הזוגיות
⌄
אני ובעלי נשואים כבר 23 שנים גידלנו את הילדים והיינו יוצאים איתם ומבלים אך בינינו אף פעם לא הייתה יציאה לבד רק שנינו. מאז חמש שנים הוא נוסע לבד למזרח הרחוק וזה גורם בינינו יותר ריחוק וזה גרם לי ללכת לעורך דין בתקווה שהמצב יכול להשתנות אך לא זה גרם יותר ריחוק והוא טוען שהוא לא מרגיש אלי כלום אני פוחדת להתגרש. איך אני אסתדר כי ממש אין חברים ולא יודעת מה יהיה. הוא מצידו לא אכפת לו שנתגרש.איך יוצאים מהמצב הזה?בתודה, נרקיס.
ד"ר אורן חסון
איומי סרק
⌄
נרקיס יקרה,
העניין הוא שטיפסת על עץ גבוה מכפי שרצית. ה"הליכה לעורך דין", קרי איום בגרושים כשאת לא מוכנה לזה באמת, הפכה לאיום סרק, והוא יאמין לך עכשיו פחות מאשר קודם. התוצאה היא שהוא מרגיש דווקא יותר חזק ולא יותר חלש, ואת מצטיירת בעיניו כיציבה פחות.אני לא יודע אם הוא באמת מוכן להתגרש. אולי. אבל גם יכול להיות שמכיוון שהוא יודע שאת לא – עובדה, הרי איימת שתעשי זאת ונסוגת למרות שהוא לא שינה דבר – הוא יודע עכשיו שזו נקודה כואבת אצלך, ולכן יכול ללחוץ עליך בעזרתה.אני לא יודע מדוע דווקא הנסיעה שלו למזרח הרחוק (אחת לכמה זמן? כל שבועיים לענייני עבודה? פעם בשנה לבילוי?) הפכה לנושא כזה חשוב ביניכם. אולי גם משום שלך זה חשוב, אבל גם אולי משום שלו זה חשוב. האם את באמת מוכנה לפרק על זה את הנישואים שלכם? או אולי שהעניין הזה, בשל נסיבות הסטוריות של התנהלות ביניכם עם השנים, הפך לנקודה מרכזית ולשאלה של כבוד והערכה ביניכם? זה משהו שאת צריכה לברר בינך לבינך – אם את יכולה לוותר על העניין הזה על מנת להחזיק את השקט לחייך. אולי את כבר לא יכולה.אני מציע שתלכו ליעוץ זוגי, או לפחות שתלכי ליעוץ פרטני, כי האמירות ביניכם הן כאלה שעלולות להוליך לגרושין בסופו של דבר, גם אם אין לאף אחד מכם כוונה כזו כרגע, אלא בגלל ענייני אגו.