זוגיות: כשאין תמיכה הדדית

תאריך פנייה: 24.11.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיה
שלום
24.11.2012 • 20:27

כבר עכשיו אומרת תודה על המענה!הכרתי בחור בן 31 שעדיין גר עם ההורים אין לו השכלה גבוהה עובד מפעל מרוויח טוב לדבריו אבל אני מרגישה קצת לא בנוח עם זה שלא גר לבד ומוטרדת שאין השכלה וגם לא רוצה ללמוד. גם אמר למשל שלא אוהב לעבוד - הוא עובד רק 5 ימים בשבוע משרה מלאה קצת צרם לי שאמר כך.כשאמרתי לו שאני צריכה ללמוד כמה שעות קרא לי חרשנית. אני רוצה ללמוד חשוב לי השכלה בחיים. האם אני מגזימה בדרישות שלי? כי אני חוששת שאנו שונים מדי הייתי רוצה מישהו שימשוך אותי למעלה יעודד ללמוד ולא מישהו שלא מעריך השכלה. מה לעשות? אני תמיד בדעה שאדם מלומד שונה בהרבה מכזה שלא למד ומחפשת מישהו עם שלמד או בדרך ללמוד כי זה שפה משותפת נראה לי.

ד"ר אורן חסון
על גבך
25.11.2012 • 15:35

מיה יקרה,
עושה רושם שהכרת בחור שבהיבטים שהם חשובים לך, כמו השכלה, אמביציה וחריצות, שלפיהם את מודדת הצלחה, הוא לא מוצלח כל כך. יותר מזה, עושה גם רושם שההצלחה שלך, או שהאמביציה שלך מאיימים עליו, כך שאת צודקת בתפישה שלך שהוא לא יהיה הבחור שידחוף אותך קדימה או שיתמוך בך כשקשה. אין ספק שזה מאכזב. ציפית ממנו כנראה למשהו אחר, וגילית שהמשהו האחר הזה לא קיים בו.אין סיבה שתקחי זאת למקום שאת כמעט הולכת אליו, והוא לחשוב שאת לא בסדר, כי את בסדר גמור, וחושבת נכון ונורמלי. השאלה היא אם הוא יוכל להתאים את עצמו אלייך או לא, ואני לא בטוח שהוא יצליח לעשות זאת לבד, כלומר, ללא סיוע מקצועי. אז אולי הוא חתיך מדליק, או שיש לו תכונות מדהימות אחרות, ואולי גילית בו את האחד שרצה בך, לעומת האחרים, או נשמה טובה, ואת רק צריכה להחליט אם המכלול הזה שיש בו, לטוב ולרע, מתאים לך. האם תצליחי, בשם האהבה ובזכותה, לסחוב אותו כלכלית על גבך, והאם תצליחי, כשהוא על גבך, להמשיך להתקדם ולהצליח כפי שהיית רוצה?ואם את "מחפשת מישהו שלמד או בדרך ללמוד", כפי שכתבת, כנראה שלא מצאת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083