זוגיות כושלת: מתי כדאי להיפרד?
ריקי
אני מיואש.
⌄
אני בן 42 וכך גם זוגתי, נשואים מזה כ15 שנה, 2 ילדים נהדרים.דתיים.מתחילת חיי הנישואים, למעשה ממש אחרי החתונה, התחלתי להרגיש שעשיתי טעות, שבעצם התחתנתי עם האשה הלא נכונה, שהיא לא בראש שלי ואני לא באמת אוהב אותה. למען האמת, התחושות החלו אפילו לפני החתונה, אבל אני חשבתי שזה בגלל הפחד שלי מהתחייבות והשתקתי את הקולות הפנימיים הללו.דברנו על זה, והיא דרשה שנלך לטיפוול, וכך עוד בשנה הראשונה התחלנו ללכת לטיפול ביחד. לקראת סוף הטיפול היא נכנסה להריון, מצד אחד מאוד שמחתי , מאידך הבנתי שבעצם זה מקשה עוד יותר על התחושות שלי.וכך המשכתי לחיות ביחד, אבל בעצם בלי לאהוב אותה, בלי להעניק לה ולעצמי זוגיות כפי שמגיע לנו. הבאנו עוד ילד לעולם אבל אני המשכתי להתרחק ממנה.לאורך כל הזמן הזה, הלכנו שוב ושוב, ביחד ולחוד לטיפול, אבל אני הרגשתי כל הזמן שבעצם, מנסים כאן לרבע את העיגול, ואי אפשר ככה להמשיך, אבל לא היה לי את האומץ לפרק את החבילה.לפני כ- 8 שנים, ניפגשתי באקראי בבחורה צעירה, נוצר ביננו קשר של שיחות ויעוץ הדדי ( לא קשר מיני), לאורך השנים הבחורה יצאה עם גברים ואני הייתי מעיין אח בכור/ ידיד. לפני כשנה וחצי, פתאם נודלקה ביננו אהבה גדולה שמפעמת בליבנו עד היום.אשתי, גילתה את הסיפור די מהר ( אני אדם שקוף למדי) אבל לאורך השנים, מאחר ובאמת לא הרגשתי שאני באמת בוגד בה , הצלחתי להרגיע אותה.כשהיחסים ביני לבין אותה צעירה התחממו, אשתי גילתה את הדבר, והציבה לי אולטימטום חד משמעי, היא חשפה את הסיפור בפני חברים ומשפחה, ועמדה לי הבחירה בין לעזוב את הבית או להשאר ולהתחייב לה.בגלל טובת הילדים, ומשיקולים כלכליים גרידא, החלטתי לבחור באופציה השניה ולהפסיק את הקשר.אני חייב לציין, שלמרות אהבתי הרבה לאותה בחורה, שנאתי מאוד את השקר, ואת הצורך להסתיר, ומבחינה זו יש בי הקלה.הלכנו לטיפול זוגי, ואני מתמודד יום יום עם הבחירה שלי, בחירה לא קלה, לעיתים אני קם בבוקר ורוצה לשלוח יד בעצמי, כי בלי אהבה מה זה שווה.אני מתגעגע אליה, חושב עליה כל הזמן, ולמרות שהיא נמצאת בקשר חדש ( בעקבות לחץ שלי) , אני יודע שגם לה קשה מאוד.אני מנסה לאהוב את אשתי, ליצור מעט רומנטיקה, אבל זה כל כך מאולץ, אין בזה שום נשמה.אני מיואש, מה לעשות?
ד"ר אורן חסון
תמיד יש מוצא. תתחיל לעבוד עליו.
⌄
ריקי יקר,
לפעמים זוגיות לא עובדת. אתם בטיפולים לאורך זמן, ואולי באמת אין לך אפשרות רגשית להיות בזוגיות הזו. האם להישאר בזוגיות שבה היחסים בין ההורים לא טובים הוא שיקול נכון לטובת הילדים? – פעמים רבות לא. אני לא יודע מה האלטרנטיבות שלך, אבל בטוח צריך יותר אומץ, ובודאי בחברה שהיא יותר שמרנית בהבטים האלה. יש יותר עניינים שצריך להתמודד איתם.במקרים רבים איני ממליץ על טיפול בנפרד במקביל ליעוץ הזוגי. במקרה שלך, מאחר שהטיפול הזוגי אינו מסייע לך לקבל את המצב הזוגי שלך, יתכן שכדאי לך לעשות זאת. תוכל לקבל פרופורציה מאיש מקצוע נוסף, שיקשיב יותר לך, ובאופן שיהיה נפרד מהזוגיות.