זוגיות: בלבול, תחושות ודרך עתיד
חסויה
להיפרד או לא ?
⌄
שלום,
אני בת 19 וחצי, יוצאת עם בן זוגי קרוב ל3 שנים, הוא בן 20 וחצי. חייל, קרבי.יש בינינו פער ענק בתכונות אופי וקריטריונים בחיפוש בן זוג. אני תמיד המובילה במערכות יחסים שהיו לי, ואני אוהבת את זה. אבל אני רוצה שבן זוגי יהיה הדומיננטי, שהוא יהיה המחליט, שיהיה רומנטיקן (כמה שזה קיטשי), שיאהב אותי ללא גבולות, שיעניק לי, שיעשה בשבילי את הדברים הכי קיטשיים והכי חשוב בעיניי- שיהיה איש שיחה.חבל שלי הנוכחי, לא ממש. אני לא מצליחה להגיע לשיחות עמוקות איתו, ולצערי, אני המשכתי את הקשר ודילגתי על החלק הזה שכל-כך מפריע לי.אני תוהה - איך כל האהבה הגדולה שהייתה לי אליו בהתחלה נעלמה ? או שהיא לא ? איך יודעים בעצם שזה קורה ? אם אני נמשכת לאנשים אחרים, זה אומר שכבר אין לנו מה לעשות ביחד ? שהכול אבוד ?אני נורא מפחדת לסיים את הקשר, כי אני יכולה להגיד שאני מי שאני היום, בזכות הקשר הזה. היינו ביחד בתקופות הכי חשובות ומעצבות בחיים, מכיתה י''ב עד סוף השנה השנייה של השירות. מה עליי לעשות ? פשוט לסיים את הקשר כי אני מרגישה שזה כבר לא נכון לנו ? כי הכול מרגיש נורא שיגרתי ורגיל ? כי הייתי רוצה שהרבה דברים ישתנו ובעצם אני יודעת שהם לא ? אני מפחדת כי אני לא רוצה לפגוע בו. הוא כרגע בצבא, ואני יודעת שהכי נוח זה לעצום את העיניים, בשביל הנוחות. כי זה כיף לו שיש לו למי להתקשר כשקשה, למי לחזור לבית כשצריך. זה נוח, והוא מסוג האנשים שיעצמו את העיניים בשביל הקל, בשביל המצוי ולא יילחמו על הנכון ועל הרצוי. אני יודעת שהוא אוהב אותי, אולי כמו שאף אחד לא יאהב אותי.מה אני עושה?
ד"ר אורן חסון
האם אפשר להתאהב שוב?
⌄
חסויה יקרה,
אתם בתחילת דרככם, רק מתחילים לנשוק kחיים העצמאיים שלכם, ובודקים גם את הזוגיות שמתאימה לכם. אני רואה אצלך גם בלבול מסויים, שכן את רוצה גם להוביל את מערכת היחסים, וגם שיהיה לך בן זוג גברי ודומיננטי, ובנוסף - שיהיה גם רומנטי. בודאי שאת רוצה את הכל, ואי אפשר להשיג את הכל. אבל אולי אפשר להשיג יותר. את מנסה להבין מה מתאים לך, והיום את מתחילה להסתכל סביב ולראות אם יש אחרים שיתאימו יותר. את עוד לפני לימודים ולפני עבודה, ותכירי הרבה שאולי יתאימו לך יותר. אולי. אבל זה כבר לא יהיה עם הנאיביות של הקשר הראשון המשמעותי, לטוב ולרע. היכן תהיי בעוד חמש שנים בעניין הזוגיות שלך? - כאן הקושי. את לא יכולה לדעת מה יקרה אם תישארי איתו, ואת גם לא יכולה לדעת מה יקרה אם תפרדו. ההחלטה שלך צריכה להעשות על סמך מה שאת מרגישה. ואם זה מרגיש לך לא טוב - אז אולי לא. כי תחושות לא טובות מפריעות ליצירת קשר טוב כשהן נמשכות לאורך זמן.