ויכוחים וניסיון לשנות: מה עושים?

תאריך פנייה: 15.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חסויה
לא מבינה אותו
15.01.2007 • 20:39

שלום
לכולםאני ינסה לקצר בסיפורי ואשמח לקבל עיצה או שנייםאני בת 29 ואני יוצאת עם גבר בן 31 כ 3 חודשים,יש לנו קשר נלא וסקס טוב לעיתים קרובות,אבל לא תמיד ובמיוחד בזמן האחרון אין לנו תקשורת טובה במיוחד,ואנחנו מתווכחים כמעט על כל דבר.אנחנו ידענו לאחר כחודש שזה קשר שיוביל לנישואין,ואנו עדיין בטוחים,אנחנו למדים להכיר אחד את השני ולקבל אחד את השני ללא עכבות.רק שאני מנסה להסביר לו שאם יש בעיה כלשהי בקשר או ביחסים שלנו צריך לדבר ולנסות להבין ולהגיע לפתרון כדי שנוכל לשפר את היחסים ביננו כי דבר אחד בטוח שהפתרון הוא לא לשמור בבטן ולכרסם את הלב כי אנחנו לא יודעים לפתוח את הלב ולהסביר כדי שנוכל לפתור את הבעיה.הוא א יודע להיפתח ומפחד שאני יתרגז בכל פעם שהוא יגיד משהו..אני מנסה להסביר לו שגם אם אתרגז נדע איך לפתור את הבעיה שלא תחזור שוב..ובעיה נוספת הוא לא יודע להפתיע בדברים קטנים כמו שאני עושה לו מחוות קטנות כשאני חושבת עליו ונזכרת בוכשקניתי לו פרח או שוקולד או דברים כאלה,הוא לא יודע איך עושים זאת,ואני לא מצליחה ללמד אותו.זה נראה כי בכל פעם אני צריכה לעשות לו שיחה קטנה כדי להעיר אותו מהתרדמת..אני ממש בדילמה מה אעשה עם הגבר שלי ואלמד אותו וגם אבין אותו ולא אחפש להסיק מסקנות ותמיד לחשוב שאולי הוא יגמור איתי פתאום ויעלם.הפחד הכי גדול שלי הוא מפגיעה נוספת,אני לא מאמינה שאוכל לעמוד בפגיעה נוספת מגבר..תעזרו ליוסליחה על המגילה

ד"ר אורן חסון
אולי את לא מנסה מספיק, בשל הפחד
17.01.2007 • 16:46

חסויה יקרה,
יש לי רושם שהוא מרגיש שאת מנסה לשלוט בו וללחוץ בו על כפתורים, דרך הערות שלך, ודרך נסיון להוכיח לו, בויכוחים ארוכים אם צריך (זה מה שאת קוראת לו "שיחה קטנה"), שהוא צריך להשתנות. שהוא צריך "לצאת מהתרדמת". כי אם הוא יעשה את זה, תרגישי בטוחה. אלא שבנסיון לשלוט בו, כדי להרגיע את החרדות שלך, את מרחיקה אותו. זה בסדר לדבר איתו, וזה נפלא לפתוח דברים, אבל לא לשנות אותו. ברגע שהוא מרגיש שכל אמירה שלו מתקבלת בויכוח ובנסיון לשנות את מה שהוא חושב ומרגיש, הוא נסגר ומפסיק לדבר איתך. את רוצה לפתוח כדי שהוא יבין אותך, אבל גם כדי שאת תביני אותו, ותביני שיש דברים שאותם הוא לא יוכל לשנות. בטח לא כאשר את לוחצת עליו לשנות אותם. אני חושב שאם תצליחי להרגע, ולהבין שאם הוא איתך עד היום למרות הויכוחים, את יכולה להרגיש בטוחה איתו שירצה בך אפילו יותר ללא הויכוחים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083