ויכוחים בזוגיות: מה עומד מאחוריהם?
כוכי
ויכוחים אין סופיים...
⌄
אני בת 39 ובן זוגי בן 40, (פרק ב' בחיינו) אנחנו גרים ביחד עם שלושת ילדי במשך 5 שנים בדירתי.הבעיה הינה שלאחרונה ישנם ויכוחים רבים, על כל דבר קטן, אי הסכמות רבות. המצב נעשה בלתי נסבל.לדוגמא: בסיום ארוחת צהריים משפחתית של יום שבת, קם בן זוגי ושטף רק את הצלחת והסכום שלו בלבד. דבר זה הרתיח אותי מאוד. אמרתי לו שזה מכוער לשטוף רק את הכלים שלו והוא התעקש ואמר שכל אחד ישטוף את הכלים שלו ולא יהיה כל בלאגן. הסכמתי שזה מקובל עלי כשמישהו מאיתנו אוכל לבדו ומלכלך בעצמו, נכון שינקה את הלכלוך שלו. אך לא כאשר מדובר בארוחה משפחתית בה יש תורנות במשך כל השבת, כל אחד מאיתנו שוטף כלים בתורו. האם מחשבתי נכונה בעיניך.בכלל בזמן האחרון בן זוגי מתנהג כסוציומט מושלם. דואג לטריטוריה שלו, לכביסה שלו, לדברים שלו, למשקה שלו וכו'. זה נותן לי הרגשה של חוסר שייכות אלינו. כשהערתי לו על זה הוא טען שאני מחפשת לריב איתו ללא כל הצדקה.אודה על תשובתך.
ד"ר אורן חסון
על צלחת לא עושים ויכוחים אין סופיים
⌄
כוכי יקרה,
יש לי רושם שכל זה אינו אלא סימפטום לדברים גדולים ועמוקים יותר. הויכוח אינו על מי ירחץ כלים. אני חושש שהויכוח הוא על התרומה שלו לקומונה שבה הוא חי, וכנראה גם על הגמול שהוא מקבל בתמורה לתרומה שלו. זה מה שצריך לבדוק. מדוע הוא אינו מרוצה?ובהחלט יכול להיות שאם לא תפתרו ביניכם את העניין בשיחה בעת הקרובה, יהיה מקום ליעוץ מקצועי, לפני שתחושות המרירות שלכם יגיעו למימדים גדולים בהרבה.