התקשרות רגשית: מדוע זה חשוב?
בחורה מיואשת
האם יש עוד סיכוי לאהבה?
⌄
שלום
לד"ר חסון ולכולם!הגעתי למצב של ייאוש טוטאלי מבחינת יציאה עם בנים, למרות שאני אומרת לעצמי שזה לא סוף העולם ויגיע לבסוף האחד שבאמת יתאים לי.אני בת 22, לפני שנתיים יצאתי עם מישהו שהכרתי והיינו חברים חצי שנה, מאד התחברתי אליו מבחינה מינית ורציתי שזה יימשך אך לא ראיתי את עצמי ממשיכה להיות איתו כי לא התחברנו בהרבה דברים, הוא כל התקופה הזאת אמר לי שהוא לא רוצה לפגוע בי ושלא כדאי שנמשיך להיות ביחד למרות שהוא מאד נמשך אליי והיה לנו נפלא כשהיינו ביחד, עד שלבסוף הסכמתי בלית ברירה והנחתי לו.מאז, לא הרגשתי אף תשוקה לאף גבר שיצאתי איתו וכל הדייטים היו כאלה טכניים וידועים מראש שזה לא יילך וכך באמת זה היה.........לפני שבועיים יצאתי שוב עם מישהו שסוף סוף חזרה לי ההרגשה הזאת איתו (גם המשיכה, וגם מבחינה מנטלית התחברנו) , ואמרתי לעצמי, שיש לי סיכוי להמשיך הלאה ויש את המושלם מבחינת הכל בשבילי, עד שהוא התקשר ואמר שמבחינתו זה לא קרה. כולי נכנסתי לדיכאון ולמצב שאין לי מושג מה יהיה ואני כועסת על עצמי שנקשרתי ככה אליו כ"כ מהר לפני שביררתי מה המצב ביננו ומה הוא חושב.אני יודעת שלפעם הבאה יהיה לי נורא קשה להתחבר ושוב להתחיל עוד מערכת יחסים שמי יודע אם אני אתחבר או לא...............
ד"ר אורן חסון
בודאי שיש סיכוי. ולמדי להתמודד.
⌄
בחורה יקרה,
אני חושב שבכל זאת עשית את הדבר הנכון כשנקשרת אליו, ואסביר לך למה. ככל שאת מרחיקה את עצמך מהיכולת הרגשית להתקשר לגבר, כך יהיה לך קשה יותר ליצור קשר זוגי טוב. כי תהיי מרוחקת יותר, וכי לא תרגישי את מה שהרגשת הפעם, וכל זה משודר לצד השני גם ללא רצונך, ולכן גם עלול להרחיק גברים בתחילת הקשר, גם אם יש לו פוטנציאל טוב.אלא שהמחיר הוא כאב ואכזבה. וככל שהכאב והאכזבה קשים יותר, כך יקשה עליך להתקרב רגשית שוב לגבר אחר, כדי שלא להיפגע. הדרך הנכונה היא ללמוד להתמודד טוב יותר עם הכאב של ניתוק קשר שאת רוצה בו, ואז תוכלי להרשות לעצמך להתקרב יותר אל בחורים מוצלחים, ותגדילי את הסיכוי שייצא מזה משהו טוב. חשבי על זה, וראי עד כמה את יכולה להתמודד עם קו המחשבה הזה לבד. זה אפשרי ללמוד להתמודד עם כאבים ואכזבות, וזה קל יותר כאשר זה בא מתוך עוצמה וכוח רגשיים, ובטחון עצמי. יכול להיות שתצליחי להחליט שזה מה שאת עושה, ולבצע, ויכול להיות שיהיה לך קשה, ותצטרכי לבקש לך טיפול פסיכולוגי, שיעסוק קודם כל בשאלה הזו.