התקדמות ביחסים: טיפים לרעות
רעות
בן זוג ביישן...
⌄
שלום רב,
בעייתי כזאת. אני עם בן זוגי למעלה משנתיים אני יודעת שאני אוהבת אותו אבל הוא ביישן והייתי רוצה לשנות בו את הקטע הזה הייתי רוצה שיהיה לו יותר ביטחון, שירקוד איתי, שינשק אותו בציבור... הוא לא מסוגל לכך יש דרך לדעתך להעלות למישהו את הביטחון? אחד הדברים שמציקים לי בקשר זה הידיעה שאולי אני אתחתן עם מישהו שלעולם לא יראה את אהבתו בפומבי - מה שאני די אוהבת, לא בצורה מוגזמת אבל קצת אהבה בפומבי לא תזיק... וגם הקטע שהוא מתבייש לרקוד איתי ואני אוהבת לרקוד.. או שהוא לא אוהב לצאת למקומות כאלה כמו פאבים או מועדונים מה שאני כן אוהבת בצורה מועטה אבל אוהבת...אני יודעת שזה נשמע כאילו אני שטחית אבל כשאני מסתכלת על זוגות אחרים אני מרגישה די קנאה שבן זוגי אינו כזה, אינו מחבק/מנשק ליד אנשים וכו'....מה לדעתך עליי לעשות כדי לשנות זאת , אם בכלל?
ד"ר אורן חסון
לא לבנות על זה...
⌄
רעות יקרה,
כנראה שכדאי לקחת בחשבון מראש את ה"אם בכלל", וכל התקדמות שתהיה בכיוון הזה, אם תהייה, לקחת כבונוס. השלמה שלך איתו תקל גם עלייך וגם עליו. לחץ שלך עליו יקשה על שניכם ויכניס מתח ליחסים שביניכם, ולא רק זאת, אלא גם יגרום לו להתנגדות.לעומת זה, אם תהיי סבלנית מספיק כדי לגעת בו בעדינות בפומבי, באופן שלא יביך אותו, ולהוסיף עוד קצת רק כאשר הוא מתרגל ומשיב לך, ולעשות כל זה ברגישות לאופן שבו הוא מקבל את זה, תצליחי אולי לשנות משהו. אבל יהיה לך קל יותר דווקא אם לא תבני על זה. אם תבני על זה, את עלולה לאבד סבלנות.