התעניינות במצב של אדם שנתן לך מידע
טלי
פחדים חששות אמון
⌄
ערב טוב,
אשמח לשמוע את דעתך. האם אני מגזימה ואולי קצת לכוון מדוע זה מטריד אותי.
אני במערכת יחסים כשנתיים עם בן זוגי המקסים.
לא היתה בעיית אמון. תמיד אמר ודאג לומר שאני הכי מעניינת אותו ואף אחד לא מעניין .
מצאתי התכתבות שלו קצרה במרץ עם מישהי שהתכתב איתה לגביי קעקועים. היא מקעקעת וגרה באוקריאנה. התכתבו לפניי שהכרנו, ידודותי ולגביי הקעקועים. ראיתי ששלח לה אם הכל בסדר אצלה שם.
כאב לי, למה?!
הרגיש לי שזה לא קשור ולא במקום.
מה לה ולו?
מהאין הדאגה אליה?
אם זה היה לידידה אולי היה מתקבל אחרת.
פה אין ידידות, התכתבות דלילה יחסית לגביי הקעקועים לפניי שהכרנו ובמרץ .
שוחחנו על זה, אמר שזה היה
טלי
פחדים חששות אמון
⌄
שזה היה ממש בתמים ונקי לגמריי.
בעיניי זה לא מתקבל. מה הקשר בניהם? שהוא עושה זאת?!
פגועה ממש מבחינת אמון
למה קשה לשחרר
בני 34.
ד"ר אורן חסון
מה הופך את זה למורכב יותר?
⌄
טלי יקרה,
אפשר לקחת את זה לכמה כיוונים. נגיד, לרגע, שהיה לך קשר עם אדם (נגיד, גבר) שנתן לך מידע בנושא שהתעניינת בו, והיו לכם מספר מסרים/מיילים הדדיים בנושא, שהיה בהם, מצידו, קצת השקעה מעבר למה שמקובל לגבי מידע שמחלק אדם מקצועי לאדם אחר. כלומר, שהיתה בו נדיבות מסויימת לחלק לך מנסיונו, ללא שום עניין רומנטי (או, נגיד, גנן, גבר, שעבד עבורך בחצר). ואז, יום אחד, את מגלה שליד ביתו או בסביבתו היה ארוע שבו הוא עלול להיפגע (פיגוע, רעידת אדמה, מלחמה, לא משנה מה מהם, למען האמת). ונגיד לרגע שזה קרה חצי שנה, או שנה או שנתיים לאחר התקשורת ביניכם, ולא עשר שנים אחרי, כלומר, לא לאחר נתק ממושך. האם היית מתעניינת לדעת שהוא בסדר? – יתכן שכן, אחרי הכל, הוא נתן לך שירות ומידע קצת מעבר למה שמקובל, ולכן הגיוני לתת לו את התחושה שהדאגה שלך אליו היא התודה שלך על ההשקעה שלו בך. מצד שני, יתכן שלא, אם לא אכפת לך ממנו יותר מדי, לאחר שכבר ממילא קיבלת את כל המידע שרצית ממנו.ועכשיו, השאלה המורכבת – האם העובדה שבין השיחות שלך איתו לבין הארוע הזה, התחלת לצאת עם מישהו, ויש לך בן זוג צריכה לשנות משהו בהתעניינות הזו שלך במצבו?האם העובדה שבמקרה שאת מתארת זו אשה ולא גבר משנה משהו?אני מבין את הקינאה, אבל בצידה קיימים גם יחסים של בין אדם לאדם. זה הופך את הכל למורכב יותר. אבל בעצם, אולי רק הקינאה הופכת את הכל למורכב יותר. מה את אומרת?
טלי
מה הופך את זה למורכב יותר?
⌄
ועכשיו, השאלה המורכבת – האם העובדה שבין השיחות שלך איתו לבין הארוע הזה, התחלת לצאת עם מישהו, ויש לך בן זוג צריכה לשנות משהו בהתעניינות הזו שלך במצבו?
תשובתי: כן, ברגע שאני בזוגיות לא רואה סיבה להתעניין במישהו אחר. מילא היה ידיד טוב שלי שבן זוגי מכיר , זה מקובל. אך מישהי שהתכתב איתה בכיף באינסטגרם? וכל תגובה שלהם מסמנים לב אדום אחד לשני? !!!!
האם העובדה שבמקרה שאת מתארת זו אשה ולא גבר משנה משהו?
ברור לי שזה בגלל היותה אישה. אם זה היה גבר זה לא היה איכפת לי.
אסביר משהו, המדיה...מסוכנת...הכל ניהיה פרוץ. אני כאישה שמתחילים איתה גם נשואים....מצער אותי. לצערי מודעת לכוחות בחוץ, למשחק, לכוחה של אישה.
ראיתי תהתכתבות שלהם, אישה, מקעקעת, בת גילנו, אחלה שיח, עם תגובות של לב אדום על כל תשובה שלהם....
גם אם זה היה נקי מבחינתו? בעיניי זה לא מקובל!
חייבת לומר שהגבתי קשה מאד, שלושה ימים שלא אוכלת ולא רוצה להמשיך איתו.
לא יודעת, אולי גם בגלל שבמשך הזמן שיצאנו עשה לי מנטרה רק את בראש שלי, אף אחד לא מעניין אותי, לא מתכתב עם אחרות. והאמנתי בזה, יותר מזה שאלתי את עצמי איפה כל העולםהחברתי שלו. איפההידידים והידידות ?!
ואז פתאוםזה בא לי בהפתעה, משהו שנגד את מה שאמר לי כי הוא כןןןןןשוחח .