התנהגות שונה בבית הוריו: מה עושים?

תאריך פנייה: 21.10.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלמונית
מיואשת, עזור לי.
21.10.2011 • 08:53

אני ובעלי נשואים כבר שנה ויש לנו ילדה מקסימה כבת שלושה חודשים. אנו מתגוררים אצל הוריו שמתערבים לנו בכל נושא בחיינו, בעלי אינו רואה כך ומגבה אותך בכל. ביקשתי מימנו שנעזוב את ביתם, אך הוא התנגד מכוון שאנחנו חוסכים לבית (הוריי גרושים ואין אפשרות לגור אצל אחד מהוריי). אנחנו רבים המון על היחס שלו כלפיי וחוסר העזרה שלו עם הילדה. ביקשתי מימנו שנלך לייעוץ זוגי, אך הוא סרב בכל תוקף. הסברתי לו שקשה לי ככה ואם המצב לא השתנה אז נצטרך לעזוב אחד את השני. תשובתו- ״אני לא רוצה שנתגרש אבל אם זה מה שאת רוצה אני לא מחזיק אותך״. אני אוהבת אותו ומשתדלת להראות לו ולהתעלם מגורמים שמפריעים לזוגיות שלנו. כמו כן גם הוא מראה לי שהוא אוהב אך גם מנסה לחקות את אביו מתייחס לאימו בהתנשאות, עקשנות, גאוותנות וחוסר כבוד. קשה לי לחיות ככה איתו, אני רחוקה ממשפחתי והסביבה שלי מכוון שעזבתי את אזור מגוריי ועברתי לגור איתו אחרי שהתחתנו עם משפחתו. עזור לי, מה עושים???

ד"ר אורן חסון
יעוץ לבד. בינתיים.
22.10.2011 • 19:52

אלמונית יקרה,
בהחלט יכול להיות שבבית הוריו הוא מתנהג אחרת מאשר היה מתנהג לו הייתם גרים בנפרד. למשל, כדי להראות לאביו שהוא לא "נשי", אלא "גברי" כמוהו. או, כי נוח לו שם, כשיש מי שעוזר במקומו עם הילדה, כפי שבטח עושה הסבתא.אם הוא לא רוצה – לכי ליעוץ זוגי לבדך. עדיין תוכלי לשנות הרבה ביחסים ביניכם גם כשאת הולכת ליעוץ לבד, ואולי גם תוכלי ללמוד איך להכניס אותו לתהליך הייעוץ. בכל מקרה זה חשוב לך גם כי את לבד מדי במערכת הזו, וזקוקה לתמיכה ועידוד, וסיוע מקצועי ייתן לך גם את זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083