התנהגות משונה של בן הזוג: מה הסיבה?
אני
אני
⌄
אני נשואה עם 4 ילדים . אומנם הגדול שלי בן 16 והקטנה בת 6 .לי ולבעלי אין הרבה יחסי תקשורת טובה בנינו , אני מנסה לצאת פעם בשבוע או שבועיים למסעדה כי רק ככה אנחנו יושבים ומדברים , מה שבבית זה לא מאפשר את זה וכל אחד בנישה שלו .בעלי מחבק אותי רק במיטה ומתקרב אליי רק במיטה . מקיים איתי יחסים .אתמל מאוד נפגעתי ממנו, ניסיתי להתקרב אליו כשהיה בסלון סתם נגעתי בו והוא התרחק ועוד אומר ליד הילד למה את מתקרבת אליי , וביקש שהתרחקאחרי כמה רגעים הלך לחדר שינה שלנו וראה טלויזיה שם. הייתי ממש מתוסכלת ועצבנית. ועוד הלכתי רגע לחדר שינה לשים בגד במקום אז הוא אומר לי אני לא רוצה שתהיה זנב והלכתי .ממש נפגעתי כמובן שלא אמרתי לו כלום.אחרי כמה זמן הלכתי לחדר והלכתי לישון .מה עושים? הוא לא מוכן ללכת ליעוץ זוגי.
ד"ר אורן חסון
למה הוא מרגיש צורך "להעניש" אותך?
⌄
את יקרה,
אני מבין שכאשר אתם מול אחרים, ובכלל זה מול הילדים, הוא לא רוצה להתקרב אליך. הוא מוכן לעשות זאת רק כאשר אתם לבד, אולי כאשר הצורך המיני שלו גובר. ואני תוהה מה עובר עליו ומה הוא חושב. כתבת על הפגיעה שלו בך, אבל לא כתבת לי אם הוא כועס עליך, מאוכזב מעצמו או ממך, או על סיבה אחרת שיש לו, מנקודת מבטו, "להעניש" אותך. מה קורה שם ביניכם מנקודת המבט שלו?
אני
למה הוא מרגיש צורך "להעניש" אותך?
⌄
אני לא חושבת שהוא כועס עליי או מאוכזב ממני, פתאום שינה את צורת התנהגותואם אני לא יוזמת שנצא קצת מן הבית , זה לא יקרה אחרת ואז הוא יהיה שקוע בטלויזיה ולא ידבר איתי. מה שפעם גם היה אומר שלום כשנכנס הביתה והיום פשוט מגיע מדברים עם הילדים וזהו. זה החיי השיגרה .הוא מצידו לא רואה בזה הענשה כמו שאני רואה את זה ואכן פוגע ביאם אני יבוא אליו בתחושה שאני רוצה לדבר איתו על זה , הוא יגיד שוב אותם שיחותהגעתי למצב שאני לא מדברת , פשוט אוכלת את עצמי ומודעת לזה שזה לא זוגיות.
ד"ר אורן חסון
קרוב ומחבר שאינו מול הטלוויזיה?
⌄
את יקרה,
אדם משנה את התנהגותו בגלל משהו. בין אם זה משהו שקרה ביניכם, ובין אם זה משהו שקרה לו עם עצמו או עם העולם החיצוני שלו שאינו את. אני מרגיש ומבין שאין לך מושג מהו הדבר הזה שקרה לו, ולכן קשה לך להתמודד עם זה. ה"שיחות" שאת רוצה לעשות איתו לא עובדות – או בגלל אותו משהו שמשפיע עליו, או בגלל שהדרך שלך לעשות איתו שיחות אינה מתאימה לו. לכן, נראה לי שאתם צריכים עזרה מקצועית, כלומר טיפול זוגי (ואם הוא ממש לא ירצה ולא יבין למה, אז אולי כדאי שתלכי לבד לכמה פגישות, כדי לנסות להבין יותר מה קורה לכם).אולי לפני זה את יכולה לנסות לעורר את היחסים ביניכם דרך יציאות משותפות, בילוי משותף, סופשבוע רק לכם (מתי עשיתם את זה בפעם האחרונה?), או משהו שייתן לכם את האפשרות לעשות משהו קרוב ומחבר, שאינו לשבת מול הטלוויזיה.