התמודדות עם התנהגות כפייתית בזוגיות
סיוון
אני שבורה
⌄
ד"ר אורן, שלוםאני נשואה 8 שנים לאדם נפלא ורגיש. יש לנו 2 ילדים.בעלי הוא בעצם הגבר הראשון שלי. מגיל 21 אנחנו ביחד.אני אוהבת את בעלי ונמשכת אליו ויודעת שהוא אוהב אותי ונמשך גם כן.לפני כשנתיים, הכרתי גבר נשוי, מבוגר ממני ב18 שנה. באותו היום התחולל מהפך בחיי. (הוא מורה הנהיגה שלי)התאהבתי בו מעל הגג. נוצר ביננו קשר שנמשך כבר שנתיים. בכל פעם שאני נפגשת איתו או אפילו משוחחת בטלפון אני מתרגשת מאד ומרגישה ב"היי".החיים שלי עברו מהפך. אבדתי ריכוז וזה מתבטא בכל תחומי החיים. אני נוטה לשכוח דברים כמו לכבות את הגז. ואפילו לא הצלחתי לעבור טסט. כאשר אני לומדת שנתיים ברציפות. במהלך הקשר נכנסתי להריון מבעלי כדי שהאהבה אליו תתגבר ואפסיק להפגש עם המאהב.אני לא מפסיקה לחשוב עליו 24 שעות וחולמת עליו כל הזמן. הקשר ביננו הוא סקס נטו. אמנם הוא לקח אותי למקומות רומנטים וכו אולם הוא אינו מפגין רגשות ואנו אפילו לא מתנשקים. אני לא מבינה מדוע קשה לי לעבור מורה.נראה לי שאני אובססיבית אליו.אני מטורפת עליו עד כדי כך שאני עסוקה הרבה בהשקעה במראה החיצוני. כולם מפרגנים אפילו בעלי מתלהב מהשינוי. אני לא יכולה לדמיין חיים אחרים בלעדיו. כאשר אני יודעת שהוא לא יתגרש וגם אני פוחדת שזה יודע לבעלי . אני לא רוצה שהוא ישבר ויפגע .אני בוכה בלילות והוא אינו מבין למה. אני שבורה. אני יודעת שאני חייבת להפסיק עם הקשר הזה ושהוא מזיק לי אבל אני מרגישה חסרת חיים.אם אני לא מדברת איתו יום אחד אני נעשית עצובה וזה משפיע על אותו היום בעבודה ובבית. אני יודעת את התשובהמ ולא עושה דבר. אני יודעת שאני הורסת את עצמי. תודה על ההקשבה. היתי חייבת לספר למישהו.בבקשה אל תכתוב למייל שלי.
ד"ר אורן חסון
לתקן את השברים
⌄
סיוון יקרה,
אני יכול לומר לך להפסיק לראות אותו ולהחליף מורה לנהיגה (האם את בכלל רוצה לעבור את הטסט?), כי זה חשוב לך. האם זה יעבוד? אולי. האם די בכך שתשמעי דעה חיצונית כדי שזה יעבוד? גם כן אולי. אני יכול גם להורות לך להתאהב מחדש בבעלך, כי זה ייתן לך איזון נפשי, ויפנה את המשאבים שלך למקום שיועיל לך יותר מכל. האם תצליחי לעשות זאת רק כי אמרתי לך? אני בספק.את אובססיבית, את מתנהגת באופן שמזיק לך והוא בעל סימפטומים כפייתיים והתמכרותיים, וזו כנראה הסיבה שבגללה את ממשיכה. את רוצה להפסיק, רק לא יודעת איך. בגלל האופי ההתמכרותי והכפייתי של ההתנהגות שלך, כדאי לך ללכת לפסיכיאטר, לטיפול משולב פסיכותרפי ואולי גם תרופתי.אני לא בטוח שתצליחי לשקם את הנישואים שלך. לפחות לא מיידית, ואולי לא למה שהיית רוצה. אבל את יכולה לחזור לחיים תקינים, ועם הזמן גם לחיים מאושרים. רק תתחילי לעשות משהו.
סיוון
רגשות
⌄
ד"ר אורן היקרה
נך צודק בהחלט כיוון שזה מה שאני מרגישה בדיוק. אני מכורה. אף פעם בחיים לא היתה לי אובססיה לדבר, כמו שאני מכורה לאדם ההוא ונענת לחזוריו ומחכה לזה בכמיהה עד כדי חוסר מנוחה. אתה האדם היחיד לו אני מספרת . הכל נראה על מי מנוחות. בעלי אוהב אותי מאד ואינו יודע דבר. אני מחזירה לו אהבה רבה מכיוון שאני אוהבת אותו בכל ליבי. גם היחסים ביננו טובים מאד, יש משיכה ויש תשוקהאבלאני לא מאוהבת בו כפי שאני מאוהבת באותו אדם. גם כשאני עם בעלי אני חושבת על ההוא. הנישואים שלי חשובים מכל דבר ובכוונתי להצילם. בעלי יקר לי ביותר ובכל פעם אני מרגישה חרטה עצומה.אני מודה שקשה לי להפסיק ולהגמל. קשה לי רק להבין מדוע אני נמשכת ומאוהבת באדם שאינו מחזיר לי אהבה כפי שבעלי מעניק.אני מסתפקת במה שההוא נותן לי רק כדי להיות איתו. אני מאמינה בטבע ושואלת האם טיפול אצל פסיכולוג יכול לעזור. אני חוששת ללכת לפסיכיאטר ולקחת תרופות. יש לציין שבעבודה אני נהנית ומשקיעה מאד ולא נותנת להשפיע.אין לי גם הרבה זמן לחשוב עליו. למרות שבהפסקות אנחנו משוחחים.תודה רבהאני כל כך שמחה שיש עם מי לדבר.סוף סוף אחרי שנתיים שאני מדברת על זה.אתה יודע חשבתי רבות על הסליחות שאני צריכה לבקש מבעלי ומאשתו. זה פשוט חונק אותי. אולם אני יודעת שהידיעה תפגע ותהרוס אותם ואת הנישואים ביחוד שהוא ואשתו אבדו ילדה לפניכ-4 שנים והוא התהולל לפני ואחרי והיא ידעה על זה. המקרה שלי ישבור את כולם.נכון אני צריכה לשלם את המחיר של המחשבות כל לילה שלא נותנות לי מנוחה.ולהשאיר את הסליחות בלב.שנה טובה
ד"ר אורן חסון
טיפול כנגד המתכרות
⌄
סיוון יקרה,
טיפול אצל פסיכולוג יעזור לך. את לא צריכה לפחד מלגשת דווקא לפסיכיאטר, בשל מרכיב ההתמכרות שלך. אני חושב שהוא יעזור לך יותר. אבל אם את פוחדת מזה, לכי לפסיכולוג.
סיוון
בחירת מטפל
⌄
ד"ר אורן היקר
תודה רבה.אני מתלבטת לגבי בחירת מטפל.האם כדאי לגשת לפסיכיאטר השייך לקופת החולים שלי-מכבי?הנני מניחה שהם טובים.ואדע רק אם הטיפול יצליח.תודה רבה
ד"ר אורן חסון
קופ"ח
⌄
כאן כבר לא אוכל לעזור לך... :-)בהצלחה!ד"ר אורן חסוןיועץ זוגי ומומחה לתקשורת בין-אישיתאתר הבית של ד"ר חסון:www.orenhasson.com