התנהגות חוזרת: הקרבה וחוסר הערכה
חוי
יחסים עם חמות.
⌄
שלום
ד"ר חסון!אני מעריכה מאד את חוות דעתך המקצועית ומבקשת עיצה חמה.חמותי בת 80.היחסים ביננו חמים כ-30 שנה. אני דאגתי כל השנים לבקר אותה ולעזור לה גם כשבעלי(שהוא בנה)לא התלהב מכך כל כך.לא אמרתי לה זאת גם אחרי שבעלי נפטר(לפני שנתיים).נכון שבנה נפטר אך הוא היה בעלי ועולמי חשך עלי והיא לא מבינה שאני ממש סובלת,נכון שאני ממשיכה לעבוד ותמכתי בבת שהתגרשה ויש לה תינוק.חמותי אושפזה וכולנו היינו איתה וסעדנו אותה בבית החולים ובבית.היא כל הזמן אומרת שהבן שלה(שנותר(הוא אהבת חייה ויש לה מזל שיש לה אותו ושהוא עושה הכל למענה.מי מביא לה אוכל?מי מביא לה תרופות?מי מבקר אותה כל הזמן?מי מפנק אותה ושולח לה פרחים וממתקים?אני,בני הגדול וביתי והתינוק,!הבן ומשפחתו בקושי מגיעים וניסו לדחוק בנו שאנו נטפל בה לבד אך אני סרבתי וביקשתי שהוא יטפל בה כי הוא בנה ויש לו כוח פיזי לתמוך בה כדי להעמיד אותה.אני פגועה מאד ובא לי פשוט להגיע לביקור אחת לחודש כמו שכולם מגיעים(יש ילדים שלא באים כלל ואני וילדיי באים כל הזמן והכי חשוב לה שיראו שבאנו -הצגה).האם כדאי להתרחק ולשמור על קשר קר כדי לא לפוצץ הכל?אני ובעלי שוחחנו על כך שאם ימות לא אעשה אזכרות ועשיתי אזכרה של שנתיים רק כדי לכבד את חמותי ובנה.אולי אני טובה מידיי ומנצלים את זה?מה לעשות?רק אני, כי אני אפילו לא אספר לילדיי כי אני לא רוצה להשפיע עליהם.תודה.חוי.
ד"ר אורן חסון
עשי רק את מה שאת יכולה ועושה לך טוב
⌄
חוי יקרה,
את שמה לב שדגם ההתנהגות שלך חוזר על עצמו? כך היה בהתנהלות שלך עם בתך, כך בהתנהלות שלך עם חמותך. את עוזרת, את מקריבה מעצמך, לפעמים יותר ממה שאת מסוגלת, ולא מקבלת הערכה מהצד השני. חמותך, כך סביר להניח, לא תתחיל להשתנות בגיל 80. היא כואבת את הכאב שלה, וקשה לה לראות את זה שלך. היא אוהבת את הבן שלה, וכל מה שתעשי, לרע או לטוב, לא ישנה את דעתה. העובדות, מבחינתה, בכלל לא רלוונטיות, והיא אולי מעדיפה "לשנות" את העובדות, כלומר, את האופן שבו היא תופסת אותן, כדי להתאים אותן למה שהיא מרגישה.אז זה מה שיש, חוי. אם זה מתאים לך, ואת יכולה לשאת את זה למרות שאת לא מקבלת הערכה, זה נפלא, ואת אדם נפלא, ותוכלי להמשיך לעשות את מה שאת עושה, למרות שאת לא מקבלת תמורה. ואם את אדם נורמלי, ולא מסוגלת להקריב הקרבת חינם עזה כזו, אז תקטיני את המינון למה שאת יכולה. שמישהו אחר יימלא חלק מהחלל הזה. ואני שב ואומר לך את מה שכתבתי לך בעניין בתך: עשי את מה שאת יכולה, ואל תעשי את מה שאת לא יכולה.