התנהגות גברים בזוגיות: תובנות והמלצות
גל
אחרי המשבר הגדול
⌄
בס"דשלום רב,אני וחבר שלי היינו ביחד כמעט שנה והוא בלי התרעה ובהפתעה מוחלטת נפרד ממני, כי אני רציתי להתמסד או לפחות לעלות את הקשר שלב אחד קדימה והוא לא.למרות הפרידה הקשר עוד נמשך שנתיים ושמונה חודשים. במהלכם, לא ידענו אייך להתגבר, ניסינו לגשר, העברנו את הזמן, למדנו אחד על השניה, אך כל הזמן היו לו תירוצים על כך שהוא לא רואה את עצמו מתחתן, מביא ילדים, פעם תירוץ של מעבר דירה, פעם תירוץ של סיום תואר שני, ולבסוף אי הצלחה בדוקטורט עם הצעת המחקר, ויותר משנה וחצי מובטל בבית, מתוסכל שהוא לא מוצא עבודה.התחלנו את הקשר כשהוא היווה עבורי מקפצה, למידה, אני משש התפתחתי לצידו היום אני מרגישה ההפך, שאני למעלה והוא נשאר באותו מקום.אני יודעת שהוא אוהב אותי, אני יודעת שהוא נאמן, אך הוא לא בשל למיסוד בכלל. כל הזמן בשנה האחרונה התנתקנו וחזרנו התנתקנו וחזרנו, הזמן הכי ארוך היה חודש וחצי. לפני חודש עשיתי לזה עצירה מוחלטת הרגשתי שאני לא מתקדמת לשום מקום ולא טוב לי איתו בכלל!!! בעצם מה שקרה, שהתבגרתי מאוד והוא עוד לא. לפני שבוע הוא יצר איתי קשר והייתי אסרטיבית ואמרתי לו שלא יצור איתי קשר ואף החלפתי מס' טל' נייד.אני יודעת שיש לו את כול האכויות שאני מחפשת בגבר, הוא לא מושלם ויש לא חסרונות, אך גבר שיש אפשרות ל"עבוד" על הקשר. יש בנינו תקשורת מדהימה, מילולית ופיזית.השאלה מה לעשות? אני אחרי כבר הבכי, התסכולים, הכעס, העליה במשקל וכבר לקחתי את האחריות העצמית. אני יודעת שאני גם לא אמורה לחכות לו, אך יכול להיות שהוא בדיוק עובר עכשיו את תהליך הבשלות/בגרות? ואני יודעת שאין זמן... אך מה המדד? הוא בעוד חודש בן 30, מתי גברים מגיעים לתובנות? הוא תמיד אומר זה לא את זה אני, את מדהימה. יכול להיות שזה שאין לא עבודה והוא מתוסכל משפיע על כך? מה אני אמורה לעשות?אשמח לתגובות ותשובה, תודה.
ד"ר אורן חסון
צפי לעתיד
⌄
גל יקרה,
כל גבר מגיע לתובנות כשמגיע מועדו. אין תבנית אחידה ל"גברים". ובהחלט העובדה שאין עבודה משפיעה מאד, ויותר על גברים מאשר על נשים, ולפעמים באופן משמעותי ביותר. אי הרצון שלו במחוייבות בהחלט יכולה להיות חלק מזה, אבל אני מבין שזה היה גם קודם, ואני מבין שיש לכם גם בעיות אחרות. אם איבדת תקווה, לחתוך זה הדבר הנכון. אלא שאם את כותבת לי, זה אומר שלא לגמרי איבדת תקווה. למרות שהשנתיים ושמונה חודשים האחרונים היו בסימן גדול של אי ודאות. זה לא נשמע טוב, וזה סימן מאד לא מבטיח לזוגיות יציבה. לכן, כנראה שהגיע הזמן, גל.ד"ר פיל (ההוא מהטלויזיה), נוהג לומר בכל הזדמנות: The future behavior is past behavior (או: מה שהיה הוא שיהיה). זה לא תמיד נכון, ועל התקווה הזו אנחנו בונים כדי ליצור שינוי.אם את מהססת בכל זאת – אל תעשי זאת ללא ייעוץ זוגי, שיעזור לכם להבין טוב יותר לאן אתם הולכים, ואיך תיראה הדרך הזו.