התנהגות אגואיסטית לאחר פציעה: מה עושים?
תקווה
בת 25 בהריון
⌄
התחתנתי לפני כשנה וחצי , עוד לפני הנישואים הזוגיות לא הייתה קלה אך הייתי אופטימית והייתי בטוחה שהוא ישתנה.בעלי לא בן אדם רע פשוט התקשורת בנינו גרועה. השנה הוא נפצע לכן היה בחופשת מחלה הרבה זמן, זו הייתה שנה קשה שבה יצא הרבה עם חברים עד שעות מאוחרות וכשאני כעסתי לא הבין מדוע אני זועמת וכועסת ע"כ.לאחרונה נכנסתי להריון מאוד קשה לי איתו אנחנו לא מצליחים אפילו לדבר בלי לריב או בלי שאני אבכה. אני פשוט אובדת עצות כיוון שעדיין הוא ממשיך לבלות עם חברים עד מאוחר. נראה לי כאילו אין אהבה יותר, הוא בקושי מתייחס אלי ואני אליו שני אנשים זרים בתוך בית. קשה לי עם המצב בעלי בן אדם קשה תמיד חושב שהוא צודק אז מלכתחילה השיחות קשות תמיד הוא המסכן הצודק והמתעצבן ואני זו שסתם בוכה ומתעצבנת. האם לכם עצות בשבילי?
ד"ר אורן חסון
שינוי גישה שלו לחיים, בעקבות פציעה?
⌄
תקווה יקרה,
אני לא יודע מה בדיוק קרה ביניכם, אבל אתן לך אפשרות – שלאחר שנפצע, נפגע והיה בסיכון, הוא החליט ש"מגיע לו" להיות אגואיסט יותר ולדאוג לעצמו. ואם לא שיתפת פעולה עם החלק הזה שלו, נוצר ביניכם קרע שהלך והעמיק. עכשיו, את זקוקה לו יותר, והוא זוכר לך את ההתנגדות הקודמת, ואולי גם את ההתנגדות הקודמת שלו, ומסרב להתקרב. ייתכן שזו הדינמיקה.יתכן שאם תניחי את הצרכים שלך בצד, ותקשיבי לו יותר, ותהיי אמפתית לכאב שלו, ולמצב הרגשי שלו, יהיה לו קל יותר להרגיש קרוב אליך מחדש. אבל לא לשכוח בצד זה לבקש ממנו דברים. לא להאשים שהוא לא בסדר, כי העקשנות שלו תגרום לו להתרחק מחדש, אלא להביע מדי פעם צורך כשאת זקוקה לעזרה. ואם לא תדעי לעשות זאת באופן שיצליח לגרום לו להתקרב, ללכת ליעוץ זוגי. שיתוף של גורם מקצועי יכול לעזור לשניכם לעשות זאת נכון, ולתת לשניכם את העזרה שאתם זקוקים לה בתקשורת ביניכם.