התמכרות להימורים: מה עושים?

תאריך פנייה: 10.04.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ע.
בגידה כלכלית ונפשית
10.04.2011 • 05:37

לפני שנה וחצי גיליתי כי בעלי הימר בסכומים נכבדים מאוד מאחורי גבי במשך שנים (4 מתוך 7 שנות נישואין) ושאנחנו בחובות אדירים. הוא שיקר ורימה אותי, גנב כספים למרות שהיינו במצב כלכלי רעוע, טיפולים רפואיים שעברתי והצריכו כספים שקיבלתי ממשפחתי נעלמו באופן מפתיע ומוזר...אפילו כשהייתי בחדר הלידה ובניתוחים בבתי חולים הוא הימר מאחורי גבי! עברנו תקופה קשה מאוד ואנחנו בתהליך החזרת חובות כשאת רוב הכסף אני מחזירה בעבודה קשה. הוא פקיד שעובד 8-4 ומרוויח משכורת מינימום.הוא עבר טיפול פסיכולוגי ונראה לי שהוא מאושר למדיי. עבר לו.. אני, לעומת זאת, בחודש השמיני להריוני ה-3 וחווה חרדות ומשבר רגשי ופיזי קשה (לא ישנה בלילות ונתקפת בהתקפי חרדה בכל פעם שאני יוצאת מהבית מפחד שיחזור להמר). אינני מעוניינת בגירושין אך אני מרגישה שאינני יכולה לסבול את קרבתו בכלל. אני לא מצליחה לסלוח ולשכוח את מה שעשה לי. ניתקתי כל קשר עם משפחתו והוריו שמתנכרים לי ומאשימים אותי, וכולי כעס וחרדה. הוריי תומכים בי כלכלית ומצילים אותי ונראה לי שבעלי פשוט לא איתי במשבר הזה. מה לעשות?

ד"ר אורן חסון
התמכרות וכעסים
10.04.2011 • 23:51

ע. יקרה,
אחרי שהוא עבר טיפול, קחי בחשבון שזה לא אומר שהבעיות הללו שלו נפתרו. זה אומר קודם כל שעכשיו אולי הוא חי עם עצמו יותר בשלום. האם הפסיק לעשות את כל מה שעשה עד עכשיו? – אני לא יודע. התמכרות להימורים היא חולשה שלא קל להתגבר עליה, וזה לוקח זמן, ויתכן שמצבו היה כזה שהוא צריך להישמר מאד כדי שלא ליפול שוב.אלא שכפי שאני מבין כרגע את נשארת פגועה, והוא לא לוקח אחריות מספיק כדי לדעת איך להרגיע אותך. את לא יכולה לסלוח ולשכוח, את לא מסוגלת לסבול את קירבתו, אבל את גם לא רוצה להתגרש (למה, בעצם?). מה שנותר לך הוא או להישאר כך, ואת אומרת שקשה לך, או לטפל בזה. ואני חושב שעדיף ללכת ליעוץ זוגי מאשר לטיפול פרטני שלך, כי מה שחשוב הוא הדיאלוג ביניכם. יהיה לך יותר קשה להתגבר על זה לבד מאשר איתו ביחד, למרות שהתהליך בתחילתו, בשל הכעסים, יהיה לא קל.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083