התמכרות: טיפול וגמילה
1010
התמוטטות עצבים בגלל סגריות
⌄
שלום רב,
אני נשואה כבר 7 שנים ויש לנו 2 ילדים מקסימים.הכרתי את בעלי כאשר לא היה מעשן הוא סיפר לי כי עישן לפני הכרותו איתי והפסיק לבד. נורא היה חשוב לי לא להינשא לאיש שמעשן בגלל שאיני מעשנת והדבר גורם לי לבחילה,לגועל,ולחוסר חשק להתקרב לבן זוג שמעשן.עכשיו לאחר 7 שנים פתאום בעלי החליט כי הוא רוצה לעשן. אז הסתיר זאת מפניי והתחלתי להריח את הבגדים ולמצוא סגריות ופשוט נעשיתי כמו אי'מלה שרודפת אחרי ילד בן 15 שמעשן.אני לא מסוגלת להשתחרר מזה,קשה לי אני נגעלת ממנו ומהטעם שלו בפה בעיקר. נפשית אני מותשת שוחחתי איתו הוא הבטיח כי זאת תהיה הפעם האחרונה וכי הוא גם רוצה להפסיק. אך כנראה שהוא הפסיק ליומיים שלשה ושוב חזר. הוא משקר לי וזה הכי פוגע בי אני לא מסוגלת להאמין בו מחדש הסברתי לו את כל מה שאני עוברת ומה אני חושבת. אך לא עוזר הוא בשלו הוא אומר כרגע זה מה שמתאים לי וזה מה יש. איימתי כי אני לא ייכבס את בגדיו וכי אני לא מעוניינת להתקרב אליו אך זה לא ממש מזיז לו הוא שוב מבטיח ושוב מעשן מאחורי גבי. נמאס לי אני עובדת עצות! קשה לי קשה לי קשה לי! למרות שהוא אינו מעשן בבית ולא לידי המחשבה מטריפה אותי עד כדי כך שהיא גורמת לי להתמוטטות עצבים מה עושים?
ד"ר אורן חסון
התמכרות
⌄
1010 יקרה,
מה שאת מתארת הוא התמכרות לכל דבר. הוא מכור לעישון, וברגע שהתחיל, התמכר לזה שוב על כל הפגעים הרעים של התמכרות, ובכלל זה הסתרה ושקרים. והוא מוכן לעשות זאת למרות המחיר. התוצאה היא שאתם צריכים טיפול של גמילה. האם יש לך מספיק כוח לשכנע אותו לעשות זאת? - אני לא בטוח. אם הוא אוהב אותך מספיק, וחושש לאבד אותך, אז אולי כן. כרגע, משום שהתוצאה היא ששניכם במצב קשה של חוסר אמון, שקרים, ומחשבות אובססיביות ומטלטלות (שלו - איך להסתיר ממך ולשמור על הקיים במקביל להמשך העישון, ושלך - איך לגלות ואיך לעצור וגם חוסר ודאות הקשור לתוכניות לעתיד הלא ברור פתאום - וחוסר הודאות והתסכול הם שגורמים לך למתח הרב הזה, בעקבות העישון שלו), כדאי מאד שתלכו לטיפול זוגי שיידע להפנות אתכם גם לטיפול גמילה כחלק אפשרי של הטיפול - כי חשוב שהאופציה הזו תהיה פתוחה לשימוש.