התמודדות עם תקופות קשות בזוגיות
שרון
מריבות, מריבות...
⌄
שלום ,
אני נשואה 10 שנים, אמא ל-3 ילדים.בדר"כ היחסים ביני לבין בעלי טובים. הבעיה עולה אחת לכמה חודשים כשאנחנו רבים. הריבים שלנו גועליים, ממש מלחמה, עם עלבונות, קללות וצעקות. בעלי קורא לי בשמות מקלל אותי וכו וכו, אני לא עומדת בזה יותר. אני לא רוצה לפרק את החיים המשותפים שלנו אבל אני חייבת להביא לשינוי, לא מגיע לי יחס כזה. בנוסף בעלי הוא סוג של פרזיט, לא עושה כלום בבית, תמיד יש לו משהו, כואב לו הגב, הראש, הוא עייף או שלא ניהלתי אותו נכון ( לא אמרתי לו מה לעשות) ואני עושה הכל. לקטר אסור לי כי אז "אני כל הזמן מתלוננת" ונמאס לו מזה.אני אישה עצמאית, אשת קריירה , מחזיקה בית מתוחזק, ילדים מטופחים ומטופלים היטב, אבל אני לא עומדת בזה יותר. בעלי תמיד מוכן לקרב (לא רק איתי זה טבוע בו) אבל זה לא סותר את העובדה שהוא באמת אוהב אותי.איך להביא לשינוי? לטיפול הוא לא מוכן ללכת וכשהוא לא ב"תקופות קשות" יש עים מי לדבר וניכר שאכפת לותודה
ד"ר אורן חסון
לדבר בתקופות טובות, כדי למצוא דרך.
⌄
שרון יקרה,
ראשית, נסי לשאול אותו, ודווקא כשהוא בתקופה טובה, מה עושים ואיך מתגברים על התקופה הקשה שלו. כי זה מאד מאד קשה לך. את אוהבת אותו, אבל זו בעיה בעינייך, שדורשת פתרון – ומה דעתו? מה הוא חושב שאת אמורה להגיד כשהוא כזה, ואם יש משהו שאת יכולה לעשות במצב כזה, שיוריד את המתח מבלי שיפגע בכבוד איש מכם? בתקופה טובה, יש אולי סיכוי שהוא יהיה מוכן לשתף פעולה בשיחה עניינית.שנית, אם זה לא עובד – ואם הוא לא מוכן להגיע לטיפול, לכי ליועץ זוגי לבדך. בלי להתבייש. יש הרבה שאת יכולה לעשות גם לבדך, שיוכל להשפיע עליו ועל ההתנהגות שלו.
שרון
לדבר בתקופות טובות, כדי למצוא דרך.
⌄
תודה,שוחחנו ארוכות כשהוא רגוע וכשהיחסים טובים, הוא מבקש ממני שאני אניח לו כשהוא עצבני כי הוא לא שולט בפה שלו. התשובה הזו מרגיזה אותי, אני צריכה לטפל בעצמי בגלל שהוא לא יכול לשלוט על עצמו? גם ללכת לבד לטיפול זוגי מקומם אותי, למה אני צריכה לטפל בבעיה שלו??אולי אני צריכה כן להחליט אם להתגרש או לא מתוך הבנה שזה בעלי, וכך יראו החיים שלי גם בעתיד. אני מנסה לשנות אותו כבר 10 שנים אך ללא הועיל.ואולי בכל זאת צריך לתת צאנס אחרון ולנסות ללכת לטיפול?? מכעיס אותי שהוא לא מוכן לעשות את זה.
ד"ר אורן חסון
טיפול לבד, כשאי אפשר ביחד
⌄
שרון יקרה,
אני לא יכול להכריח אותו ללכת לטיפול. אבל אם תתחילי בתהליך, יש סיכוי לא רע שגם הוא יצטרף. ואם לא, יתכן שבכל זאת תצליחי לשנות משהו בהתנהגות שלו, בעזרת היעוץ שלך, או, לחילופין, שהיעוץ יהפוך ממילא ליעוץ פרטני, שבו תהיי פחות לבד, ותוכלי להתלבט ביחד עם איש מקצוע, ואולי גם לאחר שניסית כמה דברים, כדי לדעת מה נכון יותר לעשות.