התמודדות עם קשר לא שוויוני
lil
מערכת יחסים פתוחה וסטוצים
⌄
שלום,
אני בת 37 ובן זוגי הוא בן 52 ואנו עובדים ביחד באותו מקום עבודה. יחד עם זאת עובדת איתנו מישהי שאובססיבית אליו ואני יודעת שמספר פעמים הם שכבו ביחד ותמיד הבן זוג שלי מנסה להרגיע אותי שהיא סתם צעצוע אבל אני אומרת לו שבסוף הוא יתאהב בה למרות שאני בתחושותיי שהיא כן מאוהבת בו והוא טוען שבאחת כזאת הוא לא יתאהב ושהוא מצא את אהבת חייו .מה שכן , הוא עזב את אשתו שהייתה איתו במשך 33 שנה לטובתי כי מבחינתו הוא מצא את האהבה שהוא חיפש ואת החום.יש לנו מערכת יחסים פתוחה, כלומר הוא יכול לחפש לו סטוצים בחוץ אני לעומתו אני נשארת נאמנה לו . לפעמים אני קצת מבולבלת כי מצד אחד אם אתה טוען שאני מספקת אותך אז למה לחפש בחוץ (כי סטוצים אתה לא מכיר את הבחורה ובסוף יכול להידבק במחלה כמו שהבחורה מהעבודה הדביקה אותו) אבל מצד שני הוא אומר שזה בשביל הכמה דקות הנאה ובכך הוא מעריך אותי יותר כי הוא יודע מה אני שווה . אני יודעת שלאישתו הוא שיקר המון ואני מפחדת שעליי גם יעשה למרות שאני מבחינתי כנה איתו והוא טוען שכן .לפני מספר ימים שאלתי אותו עם בתקופה שלנו ביחד הוא עשה סטוץ הוא טוען שלא אבל תחושות פנימיות שלי שכןמה הדעה על גבר שמחפש פעם בחודש סטוץ האם זאת בגידה למרות שאני מסכימה לו רק אני אומרת לו שישמור על עצמו? אני יודעת שהוא לא ישתנהתודה
ד"ר אורן חסון
כבודך כאדם
⌄
ליל יקרה,
מבחינה פורמלית, לכאורה זו אינה בגידה, כי הוא לא מסתיר דבר, וכי את מרשה לו. אבל כאן בדיוק הקושי שלי עם זה. מדוע את במצב כל כך לא טוב שבו את מרשה לו משהו שאת מרגישה כל כך רע איתו?את מרגישה מושפלת, כי זה מה שמשדר המכתב שלך וכתיבתך. מושפלת מהעובדה שהוא יכול להיות עם נשים אחרות, ואולי עוד בגלל שאת מסכימה. כי את מבינה שזה אומר משהו על חולשתך בקשר הזה. הקשר הזה לא סימטרי. הוא נוהג בו כרצונו, ועל חשבונך. על חשבון בריאותך הנפשית, ועל חשבון הבטחון שהיית רוצה בקשר הזה. ואת לא אוהבת את מה שזה אומר עליך – בעיקר שאת לא חזקה מספיק: להתמודד או ללכת מקשר שאת מרגישה בו רע ומושפלת (גם אם יש בו טוב, במקביל).למען כבודך כאדם, ליל, את זקוקה לעזרה ולחיזוק. את נמצאת במקום שהוא לא מקובל חברתית, בדיוק כי מרבית האנשים מתקשים למחול על כבודם כדי להיות בו. מצד שני, נדמה לי שתרגישי רע גם אם תחליטי בזה הרגע להיפרד ממנו. אני מציע לך ללכת לטיפול אישי, כדי ללמוד איך להתנהל, ומהיכן לאסוף את הכוחות להתמודד או ללכת. ובעיקר, כדי להשיב לעצמך את כבודך כאדם.