התמודדות עם קינאה: תרגילים וטיפים
ליאן
חתונה וקנאה
⌄
היי...אני בת 24 וחברי בן ה-30 הציע לי נישואין לאחר 10 חודשים שאנחנו ביחדאנחנו מאוד אוהבים והוא מאוד מאוד מאוד משתדל למעני מבחינת הכללפני ההצעת נישואין חשבתי שאולי הוא בוגד בי והייתי מאוד מאוד קנאית למרות שהוא ראה רק אותי בעיניים והוא בעצמו היה אומר לי שגבר מאוהב רואה רק את אהובתו וכך היה וכך גם עכשיו אבל תמיד חשבתי שרק ביום שהוא יציע לי נישואין כל הקינאה תרד ואז אני אבין שבאמת הוא רציני ושהוא אוהב אותי ושהוא מוכן לעשות את הצעד החשוב הזה ושבחר אותי לקחת לו לאישה אבל...לצערי אני עדיין חושבת שהוא עלול לבגוד בי גם אחרי החתונה ואני לא יודעת למה אני מתחרפנת בתוכי מתוך קינאה על כל דבר קטן אפילו אם זה להגיד שלום קטן למישהי מהעבודה שלו או ללקוחה כי הוא עובד בשירות לקוחות.אין לי שום סיבה לחשוד הוא מתנהג אליי יפה בציבור מכבד את המשפחה משקיע עליי את כל הונו דואג לצרכיי מבין ומקשיב כשצריך מייעץ לי מפרגן לי תומך בי ומעבר לכך הכי הכי באמת אוהב אותי ואני עדיין פוחדת שהוא יבגוד בי.אני רוצה להתחתן איתו ורוצה להוציא מעצמי את המחשבה המטורפת הזו.אוליי זה נובע מזוגיות לא נעימה שעברה ועוברת על הוריי (בגידה מצד אבי ומצב כלכלי קש מאוד) ויחסיי הלא טובים עם אבי .אנא עזור לי במתן תשובה שתחזק אותי לטובה,תודה.
ד"ר אורן חסון
תרגילים להתמודד עם קינאה
⌄
ליאן יקרה,
מכיוון שברור לך, וכך זה נראה, שבעצם אלו הן חרדות שלך בלבד, ולא רמזים ממשיים שהוא אומר או עושה שמצדיקים חשדות, זה אומר שאת צריכה בעיקר לעבוד על עצמך. ויש שתי דרכים לעבוד על עצמך בעניין הזה. שתיהן קשות לביצוע, ולכן לא פעם דורשות סיוע מקצועי. האחת הוא להקטין חרדות על-ידי ההבנה שלפחות הוא רוצה אותך מספיק כדי שגם אם הוא יעשה איזה סטוץ בשלב כזה או אחר בחייכם, הוא עדיין יהיה רחוק מלפרק את המסגרת הזוגית. אם תצליחי להפנים את זה ולקבל את זה, החרדות שלך יקטנו באופן משמעותי. הדרך השניה היא לתת לובמכווןחופש לומר ולראות את מי שהוא רוצה, וללמוד להתמודד עם זה. כלומר, לשלוח אותו לערב חופשי עם חברים, פעם בשבוע, כאשר את אומרת לו קודם שכל המטרה היא להתמודד עם התחושות הקשות שלך. ככל שתתרגלי לתחושה הזו מבלי לתחקר אותו על מה שעשה, ולהפך, אפילו לבקש ממנו מראש שלא יספר לך, כך תלמדי טוב יותר להתמודד עם תחושת חוסר הודאות הזו. אבל, כפי שאמרתי, זו דרך קשה להתמודדות, ויעוץ מקצועי יוכל להועיל לך להתמודד עם זה.
עדי
ליאן, אני לא יודעת מה איתך...
⌄
אבל אני איישם.תודה