התמודדות עם קינאה בזוגיות
דקלה
ממה נובעת הקנאות?
⌄
אורן שלום,את בת 31 ונשואה חודשיים. אני ובעלי ביחד שנתיים. מאיזו שהיא סיבה בזוגיות הנוכחית קורה לי משהו שלא קרה לי קודם...הפכתי להיות קנאית אובססיבית, כלומר אם אנחנו הולכים לחוף הים הדבר הראשון שאני עושה זה לסקור את החוף ולבדוק כמה בחורות חתיכות יש, כי אני יודעת שבין אם זה תלוי בבעלי ובן לא הוא פשוט יבהה בהן מדי פעם ויעשה עצמו כאילו הוא לא...אני יודעת שאומרים שטבעי להסתכל, אבל מאיזושי סיבה זה מאוד פוגע בי...אני לא זוכרת את עצמי ככה בעבר עם גברים שמאוד אהבתי, בתחילת הזוגיות הוא אמר לי איתך אני אפילו לא מסתכל על אחרות...יכול להיות שעכשיו שאני רואה שהוא כן מביט באחרות אפילו באופן לא נעים, זה מעליב אותי, אם אני מתעמתת איתו על זה הוא מכחיש ומאוד מתעצבן, ואם אני לא מתעמתת איתו על זה אני הופכת להיות עצבנית מאוד ולהתנהג אליו מוזר...מטריד אותי במיוחד שהיום אני עוד נראית טוב ומקבלת קומפלימנטים מהסביבה על המראה שלי והוא מביע משיכה כלפיי, אבל אם זה כך עכשיו כך המבטים האובסביים וההכחשות מה יקרה בשלב יותר מאוחר של הזוגיות? האם הוא באמת לא מודע לעצמו עד כדי כך? איך אני יכולה להתגבר על זה? זה מאוד פוגע בי ובנו...אני חושבת שזה לוחץ על נקודה גם שאני יודעת שהוא מאוד אוהב בחורות רזות ואם אני מעלה אני מרגישה בלחץ להוריד את זה..
ד"ר אורן חסון
ממה נובעת הקנאות?
⌄
דקלה יקרה,
אני מציע לך לקרוא את המאמר שלי על הקינאה שכתבתי ל –Ynet. ראי גם בסיום את הצעתי לטיפול. טיפול בתקשורת שבין בני הזוג הוא קריטי בחשיבותו לטיפול בקינאה יותר מכל דבר אחר. בעיקר, כי לעיתים קרובות הקינאה היא סימפטום לתקשורת שאינה מספקת בין בני הזוג.