התמודדות עם קינאה בזוגיות
ליאן
איבדתי את האהבה שלי
⌄
ד"ר אורן שלום רב,בגלל הקינאה שלי איבדתי את אהבת חיי . גם בקשר הקודם הייתי קנאית ובמקום ללמוד מטעויות רק החמרתי המצב. התחננתי אליו שייתן עוד הזדמנות אחת אחרונה כי אחרי שטועים מבינים את גודל משמעות הדבר אך אינו רוצה.מצד שני אנחנו עדיין אוהבים מאוד אחד את השניה והוא ממשיך להתקשר ולהגיד לי שהוא אוהב אותי.הבטחתי לו שאשמור על עצמי בשבילו ושאני מוכנה לתת לו את כל הזמן שצריך ולחכות לו.אהבתינו היא מיוחדת ורק הקינאה שלי היא זו שהרסה את הקשר.הוא אומר לי לתת לו את הזמן לבדוק מה קורה איתו ויחד עם זאת לזרום איתואני לא יודעת לזרום אני לא יודעת אפילו למה הכוונה כשאומרים לזרום בחיים ובקשר זוגי בכלל. אוליי בגלל זה אני לא מתקדמת. אני אוהבת אותו מוכנה לחכות לו כמה זמן שצריך אני שומרת על עצמי בשבילו ורק בשבילו והוא יודע את זה ומאוד מעריך אבל מהי הכוונה של לזרום כדי שהעניינים יסתדרו ביננו?תודה
ד"ר אורן חסון
לעבוד על הקינאה
⌄
ליאן יקרה,
קצת מוזר לי העניין הזה. כלומר, כשאתם ביחד, את מקנאה וממררת לו את החיים, וכשאתם לחוד, את מאפשרת לו "לבדוק מה קורה איתו", כלומר, לבדוק גם מה קורה לו עם קשרים אחרים, ואז זה בסדר... כי את "מוכנה לחכות לו כמה זמן שצריך", ואת "שומרת על עצמך בשבילו". מבחינתו, זה כנראה "לזרום". אם הוא יתאהב בדרך במישהי אחרת, תזרמי החוצה, ואם לא, תזרמי פנימה. במילים אחרות, לא ברורה לי הקינאה שלך, שהיא חזקה כשכמעט שאין לו הזדמנויות, ולא קיימת כשיש לו. כדאי שתחשבי על זה, ושתתחילי להבין מדוע היא קיימת. אולי היא בכלל שם כדי לשלוט בו, ומכיוון שעכשיו אינך יכולה לשלוט בו ממילא, אז היא בהשהייה (וזו רק אחת מתוך כמה אפשרויות), ועכשיו הוא מגלה את השליטה שלו בך.אני כן ממליץ לעבוד על הקינאה. ואם את לא יכולה לבד, לכי לטיפול, כי היא עלולה לקלקל לך גם את הזוגיות הבאה.