התמודדות עם קינאה אחרי לידה
אלינה
מטריד אותי.
⌄
אורן שלום,אני בחודש השמיני להריון וגם אחותי הצעירה ממני בהריון בחודש השביעי. בהריון הקודם הייתי די שדופה ונראיתי טוב ובהריון הנוכחי אני מרגישה הרבה פחות מושכת ולעומת זאת אחותי שיש לה גם ככה חזה שופע נראית מאוד סקסית. בכל פעם שיש ארוחות משפחתיות ומפגשים משותפים איכשהו יוצא שאחותי מגיעה יחסית חשופה והחזה שלה פורץ מכל הכיוונים. כשאני מסתכלת על בעלי מהצד אני רואה שהמבטים שלו מפזזים לעברה ואם נוסיף את זה לכך שאני יודעת שהוא חושב עליה שהיא אטקרטיבית : אמר שהיא אחלה, שאם היא ובעלה יפרדו(כשזה עמד על הפרק) היא תכיר גבר טיק טק ולר תהיה לה בעיה), התעניין האם היא צובעת את השיער שלה והתפלא כשגילה שכן(חשב שהיא בלונדינית טבעי), כששאלתי אותו אם היה יוצא איתה אמר שאם לא היינו ביחד אז למה לא....יום אחד הערתי לו שהוא מפלרטט איתה אז הוא אמר לי "תחשבי על מה שאת אומרת לפני שאת אומרת.."בקצרה, לא יודעת עם מי ואיך לפתוח את זה, אבל זה מעורר אצלי כעסים וריחוק. ניסיתי להעיר לאחותי כמה פעמים שתרים את החולצה או שהכל בולט אז היא מרימה וכמובן שהכל פורץ החוצה שוב...
ד"ר אורן חסון
קינאה והתמודדות
⌄
אלינה יקרה,
אני חושב שכל העניין הזה של הריון ותדמית ישתנה מהר מאד. אז אולי כדאי להיות קצת סבלנית.אבל מה שלא ייעלם כנראה הוא התחושה שלך של תדמית עצמית, של התדמית של אחותך, שכמוך, וחודש אחריך, גם היא תתחיל להיניק, ותמיד תעשי את ההשוואות. היא לא תשנה את אורח חייה ואת לבושה בגללך. את יודעת שזה לא יקרה. השינוי הוא שינוי שאת תצטרכי לעשות עם עצמך. ככל שתעסקי בזה יותר, כך יעמיקו הרגשות השליליים, הקינאה והכעס, וכך הם ישובו ויצופו מהר יותר בהזדמנויות שונות. הצורך שלך הוא להתרגל לכך שברגע שאת מתחילה להכנס למחשבות הללו, לחפש לך דברים אחרים לעסוק בהם. ובעיקר, דברים אחרים להעסיק את המחשבה שלך. יש לך דברים חשובים יותר בחיים מאשר קינאה, ותצטרכי להעמיק את האחיזה שלך ואת העיסוק שלך בהם, וללמוד לעבור במהירות אליהם. ואולי לצמצם במשהו את הפגישות המשפחתיות, כשאפשר, כשאולי המרווחים הגדולים יותר יאפשרו לך להתמודד טוב יותר בשלב הנוכחי, עד שתרגישי איתה מספיק בנוח מחדש. זו עבודה לא פשוטה, ותוכלי לעשות אותה טוב יותר אם תקחי את האחריות על עצמך. כשתעשי זאת, תכעסי פחות על אחרים, וזה יקל עליך את התהליך. אחרי הכל, הכעס מזין את עצמו בקלות, ואת לא רוצה להיות שם.