התמודדות עם קושי בתרבות זוגיות
דיאנה
התלבטות
⌄
שלום
ד"ר אורן חסון, מה שלומך?אני רציתי להתייעץ בקשר לזוגיות בחיי. הבעיה היא שאין זוגיות ואף פעם לא הייתה. אני בת 31, עד עכשיו הייתי מסורתית בכל מה שקשור לסקס לפני חתונה, זאת אומרת שאני באה ממשפחה ועדה שנושא זה מאוד חשוב בה, חשוב גם בשבילי. החינוך שקבלתי מאוד מונע ממני להרגיש חופשיה בכל הקשור ליחסי מין. זה היה אסור בגיל ההתבגרות והמשיך עד היום. הבעיה שלי היא למצוא זוגיות במסגרת כשאת. המסורת היא שבחורה שומרת את עצמה עד החתונה והאופן שבו היא פוגשת בן זוג הוא בשידוך או בהכרות מסוג של שידוך, שהבחור יודע שזה מה שהוא מקבל והוא בעצם כבר מגיע לבחור אישה לנישואין ואין כל כך הרבה זמן לפגישות הכרות אלא מחליטים שאפשר להתחתן אם יש התאמה. רק שבשבילי דרך מקובלת בקרב העדה שלי לא כל כך עובדת בשבילי. אני מגיל 20 עד גיל 30 חפשתי כך בן זוג, כשהבנתי שזה לא עובד בשבילי כבר נראה לי מאוחר מדי, וכולם אומרים לי שפספסתי...את הזמן ..ואת הנעורים שלי... עצוב. כרגע אני נחושה יותר למצוא בן זוג שאני אוהב ושיואהב אותי ולא בן זוג שמכתיבים לי מי שמסביבי.עכשיו התחלתי לצאת עם בחורים שמבקשים ממני טלפון וכמו כולם יוצאת לדייט, ומנסה להכיר, הבעיה היא שהבחורים לא מוכנים לחכות עד שאהיה מוכנה ליחסי מין, ומי ששומע שאני בתולה כבר לא מעוניין...זה נראה להם לא הגיוני שבחורה בגילי עדיין לא התנסתה... חלקם קראו לזה פרימיטיביות...חלקם אמרו שלא יחכו ושאי אפשר לחכות. אני יודעת שהם צודקים אבל לי מאוד קשה לעשות משהו בקשר לזה כי אני כל כך הרבה זמן הייתי בהחלטה שזה רק אחרי חתונה ועכשיו אני צריכה להבין שלא, ומה אם הבחור לא ירצה אותי אחרי? אז חכיתי כל הזמן הזה לשווא? אני לא יודעת מה לעשות? קשה לי עם המחשבה שאני אשכב עם מישהו והוא יעזוב אותי אחרי, ואני מבקשת דעה אובייקטיבית כי אין לי למי לפנות ועם מי לדבר על זה. תודה.
ד"ר אורן חסון
מעבר לא קל בין תרבויות
⌄
דיאנה יקרה,
אין פתרון אחד ופשוט. כבר דיברת על שניים, ואף אחד מהם לא קל. לא הפיתרון של להתמודד עם הדחיות כתוצאה של הקושי של גברים להתמודד עם ה"סטיגמה", וגם לא הפיתרון של להתמסר למישהו רק כדי לאבד את הבתולים ואת ה"סטיגמה". כמי שניסתה את הדרך הראשונה, את רואה שזה קשה. זה לא אומר שזה לא אפשרי. הקושי בשני המקרים הוא הקושי הנפשי שלך להתמודד עם התוצאות של שתי הדרכים הללו. אני מציע לך להמשיך, לזמן מה לפחות, להתמודד עם הדרך הראשונה. אם תיפגשי עם גבר סבלני יותר מספיק זמן כדי להיות פתוחה מספיק כדי להבהיר לא רק את מצבך אלא גם את הסיבות לו, יש לך סיכוי להיות במצב שבו הוא דווקא יעריך אותך. אבל בשביל זה את צריכה את הסבלנות למצוא גברים כאלה, ויש כאלה גם אם אינם רבים. תמיד תוכלי לאמץ מתישהו את הדרך השניה, וזאת כאשר בשיווי המשקל בין שני הקשיים האלה תחליטי שאת עכשיו מעדיפה להתמודד עם השני ולא עם הראשון. וכמובן שגם זה לא יהיה קל.וכדאי לקחת בחשבון שיש גם עוד דרך ביניים, והיא לאבד את הבתולים באופן רפואי (התייעצי עם הגניקולוג שלך). במצב הזה, אולי תרצי פעם לענות על שאלות שתישאלי, אבל לא תרגישי חובה לעשות זאת כבר בשלב מוקדם של הקשר, כי אף אחד לא יהיה חייב לדעת את זה.
דיאנה
מעבר לא קל בין תרבויות
⌄
תודה רבה ד"ר אורן חסון.אני אנסה להמשיך ולחפש למרות שכבר התייאשתי. אולי אעשה הפסקה ואהנה קצת מעצם היותי רווקה ואעשה דברים מהנים עם חברות ובילויים שלא קשורים דווקא בלחפש בן זוג. ואחרי התחדשות הכוחות אמשיך.תודה.
ד"ר אורן חסון
אני מאחל לך הרבה טוב, דיאנה
⌄
דיאנה
⌄
ד"ד אורן שלום, מה שלומך? אני רציתי להתייעץ איתך בנוגע לבחור שפגשתי, הכרתי אותו לפני כמה חודשים כשהתחלתי לעבוד במקום חדש. הוא תמיד היה נחמד אליי אך לא יותר. בשבועות האחרונים הוא התחיל להחמיא לי על כל דבר, וליזום שיחות...אך הוא הזמין אותי לצאת או משהו. אני מאוד מעוניינת בו ורוצה שכבר יזמין אותי לדייט, אך לא רוצה להפחיד אותו וליזום משהו. איך אני יכולה לעשות משהו שידע שהוא יכול להזמין אותי שלא יפחד מתשובה שלילעת. אני רוצה לציין שאני לא פלרטטנית ולא קלילה ולכן אולי הוא לא מקבל ממני את התגובה שהוא רוצה כשהוא מחמיא לי. אני גם אמרתי לו לא מזמן שאיזשהו גבר בעבודה הטריד אותי בכל מיני הצעות ושאני לא אוהבת שהגבר המבוגר הזה מסתכל עליי ומחמיא לי, ויכול להיות שעכשיו הבחור הצעיר הזה יפחד להתחיל איתי כי יחשוב שאני אחשוב שהוא מטריד אותי גם, איך לתקן את המצב? איזה רמז להגיד לבחור כדי שיתחיל איתי? תודה על העצה. דיאנה.
דיאנה
⌄
תיקון להודעה-כתבתי בטעות "אך הוא הזמין אותי לצאת או משהו", התכוונתי אך הוא לא הזמין אותי לצאת או משהו... תודה.