התמודדות עם קושי בקשר

תאריך פנייה: 25.07.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
הודיה
בעיות בזוגיות
25.07.2015 • 20:15

שלום,
אני וחבר שלי נמצאים במערכת יחסים מאוד מורכבת.. אנו רואים אחד את השני אחת לחודש בגלל שאין לו זמן כי הוא בצבא.. הוא מתקשר פעם בשבוע במקרה הטוב, והוא לא רוצה שאני אתקשר אליו.. אני לא מכירה את ההורים שלו אבל הייתי אצלו בבית פעם אחת, והוא גם היה אצלי בבית כמה פעמים ומכיר את אמי.. אנחנו מקיימים יחסים מיניים שלא כוללים סקס.. אבל מפריע לי כל העניין שהוא לא מוכן להתעלות על היכולות שלו ולנסות להיפגש יותר ולדבר יותר.. אני לא ציינתי שאנחנו שנתיים ו8 חודשים ביחד, ומתחילת הקשר לא קיבלתי מתנה.. לא שאני מסתכלת על מתנות.. אבל אני יודעת שיש לו מצב כלכלי קשה ואני עוזרת לו כספית למרות שאני עוד צעירה, ולא ביקשתי מתנה אלא אפילו ורד ב5 שקלים לתשומת לב זה גם חשוב.. זה ממש מפריע לי.. לא נעים לי לדבר איתו על המתנה ועל השאר על הפגישות והטלפונים דיברנו אבל זה לא עזר ואנחנו שוב מגיעים לאותה נקודה.. מה עלי לעשות? תודה רבה

ד"ר אורן חסון
קשה יותר
26.07.2015 • 21:29

הודיה יקרה,
מן הסתם, להמשיך ולעשות את מה שאת עושה, ולקוות לטוב. אין לך הרבה הזדמנויות להתראות, אני לא יודע מה הוא עושה בצבא ואם יש לו זמן ואפשרות בכלל, אני רק יודע שלך זה קשה. האם המציאות הזו היא מבחינתו כורח המציאות והוא היה עושה ונותן יותר בתנאים אחרים? - אני לא יודע. אולי כן. אם כן, זה כורח המציאות מבחינתו, ולכן גם מבחינתך, ואת צריכה להחליט אם זה מתאים לך או לא. אם כן, סביר להניח שככל שתלחצי עליו לעשות דברים שקשים לו לעשות, כך תריבו יותר, וכך הוא אולי ירצה פחות את הקשר, כך שעדיף במקרה הזה פשוט להיות סבלנית, ולהמתין לסיום התקופה הזו.אם את בטוחה שהוא יכול יותר ורק לא רוצה, אז זו בחירה שלו, ויתכן שיש לו פחות צורך, לפחות בפרק זה בחייו, בקשר צמוד, כמו זה שאת רוצה. וגם אז את צריכה להחליט מה את רוצה לעשות עם זה.בחירות הן לא תמיד קלות, וגם קבלת המציאות כשהיא לא בדיוק מה שאנחנו רוצים היא לא תמיד קלה. ובעצם, פעמים רבות דווקא אי קבלת המציאות אפילו קשה יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083