התמודדות עם פרידה: תהליך רגשי
אובדת עצות
עדיין מתקשה להתגבר
⌄
שלום
לך.
כתבתי לך לפני כחודשיים לגבי פרידה חד צדדית מצד בעלי.
עברו שלושה חודשים. הלכתי לייעוץ לבד. פעם אחת בעלי אף הצטרף לפגישה. אנחנו עדיין לא גרושים רשמית וממשיכים לשמור על קשר ולדבר. הוא קצת יוצא פתוח לשיחות בנושא אך עדיין לא מוכן לשמוע על חזרה או ניסיון.
למרות שאני מרכישה שהייעוץ כן עוזר לי במידה מסויימת להבין דברים על עצמי ולעבוד על עצמי, אני לא מצליחה להתגבר על הרגשות. אני מרגישה שאני עדיין מאוד אוהבת אותו ורוצה להיות איתו. אני עדיין ממשיכה לבכות הרבה ולהרגיש מועקה כל הזמן. אין לי תיאבון ואני מרגישה תסמינים פיזיים לכאב הזה.
כמה זמן לוקח להתגבר על פרידה כזאת?? איך אני יכולה לצאת מהדיכאון הזה??
אני מרגישה שבורה ואבודה.... לעיתים אני מרגישה קצת יותר חזקה ושאני יכולה לצאת מזה ואז אני שוב חוזרת אחורה.
תודה
ד"ר אורן חסון
התנגדות
⌄
אובדת עצות יקרה,
זה אכן לוקח זמן, וצפוי שתהיינה תנודות במצב הרוח. זה חלק מהתהליך. לעיתים קרובות תהליכים רגשיים מתאפיינים בעליות ומורדות, ובודאי תהליך של פרידה שלא רצית, שיש בו פגיעה, ויש בו נסיונות להתחזקות עצמית ולהסתכלות קדימה, ונפילה בכל פעם שאת קצת מתייאשת מעצמך וממה שקורה לך. את בטיפול, ואני מקווה שאת עושה את זה אצל איש מקצוע טיפולי. זה טוב, והמשיכי לעשות זאת, כי זה יקל עליך להחיש את התהליך - גם אם את לפעמים לא רוצה, כי כל צעד לעצמאות רגשית הוא לכאורה השלמה עם הפרידה וזה לא קל וגורם להתנגדות (וגם זה חלק מהתנודות).