התמודדות עם פרידה וכאב

תאריך פנייה: 15.05.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מרים
זוגיות
15.05.2011 • 19:46

ערב טוב,רציתי להתיעץ בקשר לחברה שלי שהיתה לה זוגיות. לפני שנה וחצי נפרד ממנה בן זוגה והיא לא נותנת לו מנוחה. היא כל הזמן מטרידה אותו ע"י טלפונים ביום ובשעות לילה מאוחרות.בן זוגה לשעבר אמר לה במפורש שהוא לא מעוניין בה והיא לא מפסיקה להטריד אותו היא מאוד באי שקט ומתקשרת אלי שאבוא אליה ומספרת לי כל מיני סיפורים שהיא בודה מליבה בקשר אליו.היית רוצה לעזור לה.כי מצבה מתדרדר.היא בוכה כל היום ולא מתפקדת כמו שצריך.אודה לך על תשובתך.

ד"ר אורן חסון
שקיעה בבוץ רגשי
15.05.2011 • 23:01

מרים יקרה,
שנה וחצי זה המון זמן כדי לשמור את מתח הפרידה עד כדי כך, ואת כאבה, ולהמשיך ולהטריד אותו. אני לא יודע עד כמה הוא סייע לה בכך, בלי כוונה, בכך שלא ידע לשים לה גבולות, ואולי עודד אותה בכך בלי ידיעה. לפי תאורך, בכל אופן, יש לה בעיות נפשיות, וכדאי שתלך לטיפול, כי ככל שעובר הזמן והיא נשארת באותו המקום, יהיה קשה יותר להשתקם. נסי לעודד אותה לזה, אם את יכולה. ואם לא, כל מה שתוכלי לעשות זה רק לעודד אותה, להיות חברה, אבל... לא לדבר איתה על הנושא הזה. כלומר, לא לשתף איתה פעולה בשקיעה בבוץ הזה. שימי לה גבולות, אמרי לה שאת מוכנה לדבר איתה על הכל, לעשות איתה דברים שונים, אבל לא לדבר על זה. הסבירי לה, אם את רוצה, שזה כבד עליך, ומקשה עליך נפשית. זה מה שאת יכולה, והציבי לה את הגבולות שלך. זה חשוב גם לה שכך תעשי, למרות הקושי והכאב שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083