התמודדות עם פגיעות בזוגיות

תאריך פנייה: 18.06.2018 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שני
הרצוי והמצוי...
18.06.2018 • 13:37

היי לך.. אני בת 28 ללא קשרים זוגיים רבים.. אני מאוד זוגית ומנסה לעשות הרבה בשביל קשר ללא הצלחה.. ניסיתי אתרי הכרויות תקופה ארוכהלא יצא משם כלום רציני.. הלחץ גם דוחק ואני סובלת ממצבים של עצבות מהמצב.. זה קשה יותר שכל החברות סביבי טוענות שהן ממש לא מבינות מה הסיבה שזה לא מצליח, שאני מהממת ומה קורה דבר שמלחיץ אותי יותר כי בפועל אף אחד לא מתחיל איתי גם לא ביציאות.. הפער בין מה שאומרים ואיך שאני מרגישה) אני כן אוהבת את עצמי ויודעת שיש לי מה להעניק ולתת..) לבין מה שאני חווה בפועל דחיה רבה מבנים הוא גדול מאווד ואני לא מפסיקה לחשוב מה הבעיה שלי בעצם.. לפעמים אני אפילו מוסיפה בנים ברשתות אבל זה לא מתקבל גם כן בצורה יפה ובנים לא מפתחים שיח רחב איתי.. העולם השתנה? או שהבעיה היא רק אצלי.. למה בעצם אנשים מעצבים את מי שאני והזהות שלי זה לא פייר.. אשמח לעזרה..

ד"ר אורן חסון
דרגה "סבירה"
18.06.2018 • 18:22

שני יקרה,
קשה לי לומר לך. נראה כאילו את פגיעה ונזהרת, ואולי לכן מתייאשת מהר מדי. אולי לכן את חווה דחייה יותר מזו שקיימת באמת, או או מייחסת להן משמעות רבה יותר ממה שיש להן באמת, במצבים שאולי אפשר ללמוד להתמודד איתם ולבנות בכל זאת מערכת יחסים טובה, גם אם היא דורשת קצת מאמץ מצידך. בעיקר יכולת לומר את מה שאת רוצה מבלי להילחץ מזה. – אני לא בטוח, אני קצת מנחש.העולם משתנה תמיד. יתכן שבאמת יוכל להועיל לך טיפול שיעזור לך לסמוך יותר על אחרים, אבל בעצם זה בעיקר על עצמך, שתוכלי להתמודד עם פגיעות בדרגה "סבירה", מבלי להגדיר מה זה "סבירה". אולי חלק משמעותי מהטיפול הוא ההגדרה של "סבירה" והיכולת להתמודד עם דרגה שכזו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083