התמודדות עם פגיעה ודברים פוגעים

תאריך פנייה: 01.11.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אודיה
השפלה. לא יודעת כיצד להתמודד
01.11.2015 • 09:15

היי,אני בת 31 נשואה כ6 שנים ו2 ילדים .נישואיי ידעו עליות ומורדות כולל מילים מעליבות חוסר כבוד, השפלות ועוד. היום הם רגועים אך אמירות לא נשכחות מ2 הצדדים.נולד לנו בן לפני חודשיים. כשגיליתי שאני בהריון הראתי לבעלי את הסטיקס והדבר ה1 שהוא שאל אם הוא האבא.ניהייתי חיוורת, נעלבתי. נשכח...היום שוב שאל....מציינת שיש לי בעל שלא חושב מה אומרות האמירות שלו. והוא רוצה בדיקת אבהות.הוא אומר שהיינו רבים עירערתי לו את הביטחון כי אמרתי לו "שבגדתי בו" וכמובן שלא. גם הוא אמר לי כך אבל זהה נשכח ממני.בכל אופן הוא חש מעורער לאור אמירותיי.שלפני 4 שנים.עזור לי כיצד להתמודד עם זה. אני מרגיש מושפלת

ד"ר אורן חסון
חוסר אמון ופגיעה
03.11.2015 • 10:22

אודיה יקרה,
כאשר נאמרים דברים פוגעים מאד משני הצדדים, קורה שבני הזוג מחפשים את הדברים הפוגעים ביותר בצד השני. בן זוגך מצא את מה שהכי פוגע בך, והוא משתמש בזה, ואולי עם הזמן מאמין בזה יותר מכפי שהאמין בזה בהתחלה. כמובן שאת מרגישה מושפלת, וכנראה שזו כוונתו. אני מבין שגם את אמרת לו בעבר דברים שמאד פגעו בו. אני רואה חיוב רב בדברייך דווקא בכך שאת כותבת שהוא מרגיש מעורער לאור אמירותייך מלפני 4 שנים, כי יש בזה גם לקיחת אחריות וגם הבנה למניעים. זה חיובי, כי ללא זה קשה לבנות משהו.אם את חושבת שבאיזה שהוא מקום גם הוא מרגיש שהוא חצה גבולות, בהווה או בעבר, כדאי שתלכו לטיפול זוגי. אם לא תצליחו לבנות את הצורך להערכה ולכבוד הדדיים, הקשר שלכם ימשיך להיות של מגננות ושל התקפות זה כלפי זה, והשפלות הדדיות.אני לא יודע מה השתנה אצלך שהחלטת להפסיק את המעגל הזה, אבל נראה לי שזה מה שאת רוצה עכשיו. אולי זו הלידה השנייה, ואולי דווקא חוסר האמון שלו בך, שערער אותך. לכו לטיפול זוגי. לבד, לפי תאורך, תתקשו מאד להתגבר על חוסר האמון ההדדי שלכם.במידה שהוא לא ירצה, אולי הכי נכון, למרות ההשפלה, להתנות בדיקת אבהות (אם הוא מתעקש על זה) בטיפול זוגי - ולחייב אותו להתמיד בזה. חשבי על הילד, שאביו לא בטוח שהוא שלו, וחשבי על הילדים שחיים באווירה כזו. אתם חייבים את זה להם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083