התמודדות עם כעס של בת: סבלנות וגבולות

תאריך פנייה: 21.06.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אתי
התמודדות קשה
22.06.2012 • 00:46

לפני 4ימים אימא עברה התקף לב.מאתמול היא קצת נושמת לבד ומדברת בקושי.מבוגרת וחולה.היחסים בינינו לא היו קלים .אני בת50 .והרבה רע זוכרת.טוב ואהבה כמעת ולא.יום לפני ההתקף הייתה לנו "שיחה" קולנית ו"רגילה".היא כעסה על כל מילה שלי. לא הרגישה טוב ולא רצתה להקשיב.הלכתי הביתה.היום בתי בת 21 אמרה לי ש"היית אצל סבתא יום לפני רבתם.והינה התוצאה".היחסים עם הבת גם ככה לא היו פשוטים בגלל הגירושים.היא חריפה בתגובות.היו רגעים קטנים של נחת .כנרא זה "סיפור של אימא"היינו רק אני והיא בבית.הבת דיברה אלי בצורה מאשימה ביותר. יש לי פחד מהמשך יחסים עם בתי.כועסת על סבתא שלה אחרי שסלחתי לה על הכל..... יש לי מערכת מאוד יפה של חצי שנה .רוצה להנות איתו.וגם להרגיש טוב עם המצב שנפל בבום. איך אני עושה את זה? לחוצה עיפה ולא רואה דרך .כרגע כולן סובלות חבל על כל יום!!

ד"ר אורן חסון
סבלנות: לאט ובהדרגה
25.06.2012 • 11:32

אתי יקרה,
עושה רושם שבתך היום כועסת עליך, ואולי על היחסים שלה עם העולם - וקל לה להאשים אותך. כנראה שזה מקל עליה. מבלי להכנס לסיבות לכעס שלה עלייך, לא קל להתמודד עם זה, וזה לא נפתר בבת אחת. את צריכה הרבה סבלנות, לדעת לפייס גם כאשר היא אומרת דברים קשים, וגם, במקביל - וזה בכלל לא פשוט - לדעת לשים גבולות של דברים שאינם צריכים להאמר גם בעת כעס. שזה אומר להגיד, כשצריך, וללא כעס, שיש דברים והאשמות שאינם צריכים להיאמר. אל תתווכחי על זה, ואל תתני הצדקה לדברים שלך, אלא פשוט תגידי שזה לא מקובל עלייך שייאמרו דברים מסוג זה, ושזה לא במקום. ואם היא לא מסכימה - לא נורא. כלומר, היא תרצה לגרור אותך לויכוח, ואל תיכנסי לזה. לא לויכוח לוגי. די בכך שתגידי שזה דברים פוגעים ולא מועילים, או שאין מה לעשות איתם.זה לא יפתור את הכל בבת אחת, אבל ייתן לכן סיכוי עם הזמן. וזה יכול לקחת חודשים ואולי שנים, כי לא הכל תלוי בך. אבל זה יאפשר לה לא לצבור מולך כעסים נוספים, ולתת לה כיוון למחשבה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אתי
סבלנות: לאט ובהדרגה
25.06.2012 • 23:41

אני מתמודדת עם מצב קשה מאוד של האמא .לא הרגשתי את אהבתה ולא דאגה לי כמעט.רואה אותה סובלת ומונשמת כל יום! וגם חושבת על אשמות ס ת ם שנפלו עלבתי הכועסת גם ככה המון ומטפלת בסבתא במסירות רבה. אני פוחדת מהתגובות שלה.כרגע עסוקים בטיפול .היא צריכה להחלית למי להאמין. יש לי סבלנות נרא לי. סלחתי לאמא בלב על הכל לפני הסיפור. אבל פצצה קטלנית שבאה קשה לסליחה. גם עם הז מ ן.

ד"ר אורן חסון
טובה יותר
27.06.2012 • 16:23

אתי יקרה,
זה נכון שיש דברים שהם קשים מאד לסליחה. אבל מצד שני, יש דברים שלא תסלחי לעצמך אם לא תעשי. זה קשה, אבל זה נותן לך תחושה טובה שאת אדם טוב, למרות שאת עושה דברים שהם קשים לך - כלומר, למרות הפגיעה בך, אבל בגלל שאת יותר טובה. תני לעובדה הזו לעזור לך להיות יותר שלמה עם עצמך, כי את באמת טובה יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083