התמודדות עם ייסורי מצפון

תאריך פנייה: 23.10.2005 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
ליטל
המשך
23.10.2005 • 05:50

ד"ר שלום שוב,אני חושבת על מה שעשיתי כל הזמן. אין לי מנוחה מזה . הבנתי שזאת הבעיה שלי ואני צריכה להתמודד איתה ,אבל ככל שאני מסתכלת על זה יותר ,אני מרגישה שטעיתי.אני מבינה שכל המצב הזה ,ששכבתי איתו פשוט היתה אהבה שלי אבל גם תגובה.אני נמשכת אליו מאוד וגם אוהבת אותו, עד כדי כך שאני מרגישה שנורא קשה לי להתנתק ממנו, להיפרד ממנו.תמיד היו לנו ריבים קטנים , שנורא הפריעו לי וידעתי שעדיין אני רוצה להיות איתו .כל פעם שחשבתי על להיפרד ממנו סופית בגלל מעשיו-שיתפתי את הורי תמיד(חשבתי על זה פעמיים בשנה הזאת שאנו חברים) , עצרתי את עצמי.אני רוצה למחוק את מה שהיה(בגלל הסביבה-הורים),אבל אני עדיין רוצה להישאר איתו.זה בלתי אפשרי.נ.ב.כתבתי שזה ששכבתי איתו, היתה תגובה שלי כי חשבתי שהמעשה יכול לפתור את המצב לטוב ולרע.:פרידה או המשך.ד"ר ,אשמח לשמוע את דעתך.

ד"ר אורן חסון
האם לספק את ייסורי המצפון או לא?
24.10.2005 • 18:04

ליטל יקרה,
העניין הוא שאת לא יכולה לשנות את מה שעשית. דרך אחת להרגיש טוב עם עצמך היא להבין שעשית את הדבר הנכון, דרך אחרת היא להבין שייסורי המצפון שלך מלמדים אותך היכן להזהר בפעם הבאה, כדי לא לפגוע שוב במערכת החברתית שסביבך, ולהבין שככה זה, קשה שלא לטעות, מדי פעם, ושצריך ללמוד לחיות עם הטעות ולהמשיך הלאה, כי אחרת תשארי תקועה לנצח באותה טעות, ותאבדי חלק גדול מהחיים שלך בעתיד, בשל ייסורי המצפון על אותו מעשה. והדרך השלישית היא לנסות לכפר על אותו מעשה בעזרת מעשה אחר. במקרה שלך, את חושבת שתצליחי לעשות את זה על-ידי פרידה מהחבר, אבל כאמור, אחר-כך יהיו לך ייסורי מצפון כלפיו, וחרטה כי תהיי זקוקה לו. לכן, מוטב שתפרידי בין הדברים. אם את רוצה להפרד ממנו ממילא, בלי שום קשר לזה ששכבת איתו, הפרדי ממנו. ואם את רוצה להפרד ממנו רק בגלל זה, בדקי את הדבר היטב עם המצפון שלך, ואם זה מה שבאמת יקל עלייך את החיים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ליטל
האם לספק את ייסורי המצפון או לא?
25.10.2005 • 08:30

ד"ר תודה רבה