התמודדות עם יחסים שליטה-נשלטת
קולין
זקוקה נואשות לחוות דעת
⌄
בוקר טוב, קודם כל ברכות על פתיחת הפורום.עכשיו לבעייתי,אני נמצאת בקשר 7 ח' עם מישהו. אנחנו לא מוגדרים חברים אבל בקשר מאוד חזק של אהבה. אבל מרגיש מאוד מוזר הקשר הזה, אני לא מרגישה שזה מוביל לשום מקום. הוא מרעיף עליי אהבה, אומר שהוא אוהב, אומר שהוא רק שלי ומראה סימני קינאה כלפיי ושואל אם יש לי עוד מישהו מלבדו וכו'. הבעיה התחילה לפני חודשיים , הוא הציע לי התור חוויה בלבד לצרף עוד מישהי לאקט כי הוא אומר שהוא רוצה לסמן V ונורא בא לו להתנסות בזה, אני סרבתי, אחר כך הוא התחיל עם חברה טובה שלי והיא לא הסכימה ואם זה לא מספיק הוא שבועיים שלמים התחנן אליי שאשכנע אותה ואמר לי שלא אפגע מזה כי הוא אוהב רק אותי וחולה רק עליי והוא צריך את זה רק לשם החוויה. אני מתוך כעס אמרתי לו שאם הוא כ"כ רוצה את זה אז שימצא מישהי אחרת ולא את החברה שלי. הוא אמר לי שכל החכמה כאן שאני אמצא לו בחורה ואמר לי לפרסם מודעות וכאלה ומאותו רגע כל שיחה איתו הוא שואל אותי אם מצאתי בחורה. בנוסף לכל זה הוא ביקש בגלל שאני לא רוצה להשתתף באקט שאני אצפה מהצד ואגיד לו מה לעשות לה איך ואיפה כי הוא טוען שזה מדליק אותו. שלשום נכנסתי לאתר מסויים ולהפתעתי גילתי שיש לו שם פרופיל ובסטטוס שלו כתוב "פנוי לקשר" ראיתי שיש לו 30 חברות יפייפיות ,התקשרתי אליו וכעסתי, הוא כמובן כעס ואמר שאני משועממת ומחטטת ובולשת אחריו ואחר כך שאל אם אני שלו, הוא מכחיש שהוא בקשר איתן ומצד שני אני רואה שהוא עד לפנות בוקר נמצא שם. כתבתי לו מייל ואמרתי שמצאתי לו כמה בחורות וכתבתי חלק מהשמות של הבנות שיש לו באתר ,הוא התעצבן ואמר שאפסיק לחפש במקומות שלו ודרך אגב גם שאל אם נפגשים מחר.אני יודעת שפירטתי יותר מדי וזה רק בגלל שקורים כ"כ הרבה ..הייתי רוצה הארה מאיש מקצוע מה לא בסדר איתי שהוא מרשה לעצמו להוביל את הקשר לפינות האלה? האם הוא חולני או שזה בא לו מתוך זלזול אליי? האם הכלל זה נורמלי שגבר יבקש בחורות ממשהי שטוען שהוא אוהב?תודה מראש
ד"ר אורן חסון
לדעת לומר את מה שאת רוצה
⌄
קולין יקרה,
את רואה אצלו סימנים של אהבה, פרט לדבר אחד – ההתחשבות בצורך וברצון שלך, כשזה באמת חשוב לך. יתכן שבדברים אחרים הוא מתחשב, ומסור, וקשוב, אבל כאן, כשהצורך שלך מנוגד לגחמה האובססיבית שלו, הוא מפסיק להתחשב בך. ובעצם, אני מתרשם שדרך זה הוא מנסה, יותר מכל, לשלוט בך. אם מתאימים לך יחסי שליט – נשלט (כשאת הנשלטת), אז אין בעיה. נדמה לי שיחסים מסוג זה לא מתאימים לך.בנוסף – את מקבלת גם סימנים עזים של חוסר נאמנות. ואז את שואלת אותי, ובצדק, את מה שאת שואלת את עצמך: "האם מרוב זה שאני תולה בקשר הזה תקוות, אני מפסיקה לראות את מה שבאמת קורה?"עושה רושם כזה, קולין. יתכן שהוא באמת רוצה בך, ושבוי כרגע באובססיה של הגחמה שלו. הוא צריך להחליט מה הוא רוצה יותר, אבל הוא יוכל לעשות את זה באופן אמיתי רק אם את תעמידי אותו בפני החלטה כזו באופן ברור ונחרץ. וזכרי שלא להעמיד זאת באופן שבו השאלה היא מי נכנע למי (כי אז תבדקי רק את אי נכונותו להיכנע לתכתיבים, וזו לא השאלה שלך). את צריכה להעמיד זאת באופן שבו יהיה ברור לו שכל העניין הזה גורם לך להשפלה, והוא צריך להחליט אם להתעקש ולהשפיל אותך, או להפסיק. וזה יהיה לך סימן אם הוא אוהב אותך כפי שאת רוצה שיאהבו אותך. נדמה לי שעד עכשיו לא היית נחרצת וברורה מספיק בעניין הזה.