התמודדות עם יחסים מורכבים בעבר

תאריך פנייה: 09.05.2005 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
בר
אהב אותי או שיחק
09.05.2005 • 02:03

לד"ר אורן חסון שלום רבשמי סיוון אני בת 21 , לפני 4 שנים התאהבתי בידיד שלי שלמדנו יחד באותה כיתה.אני יודעת שזה עבר ומיותר להתעסק בזה, ברצוני לדעת מה הוא רצה ממני.אני אכתוב את הרקע הרקע הוא, שהבחור ניראה לי התעניין בי, הוא חיזר אחריי באמצעות חברים שלו שבאו אליי ואמרו לי שהוא אוהב אותי ורצה שהתקשר אליו.הוא גם החמיא לי, השוויץ ליד כולם עליי, הציק לי, החמיא לי, הצחיק אותי, הגן עליי ובמיוחד על עצמו.כעס שחברות שלי התערבו "המליץ לי" לעזוב אותן בטענה שאני לא ידרדר איתם בלימודיםניסה גם להתקרב אליי ישב לידי,הבהיל אותי מאחור, דרך לי על רגל.לפעמים התנהג כילדון, לפעמים כבוגר, אבל את כל צומת הלב הפנה אליי.כעבור שנה שהוא סולק מבית הספר כי הוא עשה בעיות, הוא בא לבקר את חבריו כעבור כמה חודשים ושהוא בא הלב שלי פעם,הסמקתי,רעדתי, לא יכולתי ללמוד.מאותו יום התאהבתי בו באופי שלו כלפיי, וחשוב לציין שהוא לא דיבר איתי רק בהה ביואני בו, אולי ביגלל הוא רצה לשכב איתי ולא היה רציני וביגלל שהייתי קשוחה איתוולא נתתי לו להתקרב אליי אז הוא וויתר יכול להיות?או ביגלל שהראתי לו קשיחות אז זה סיקרן אותו ומשך אותו כלפייאז אחרי שהוא בא לבקר את חבריו הוא בא עוד כמה פעמים ושסיימתי את התיכוןהייתי מאוהבת בו כל בחור שהייתי רואה ברחוב היה דומה לו, כל פעם שהייתי מדברת עלה לי חיוך על הפנים, הלב שלי פעם שדיברתי עליו, חלמתי עליו.אחרי שהתאהבתי בו שנתיים, חדלתי מלהאוב אותו, והבנתי שהוא רצה לשחק בי,לא רק בי אלא הוא התחיל עם כל מה שזז אבל איתי בצורה שונה מאוד.אולי הוא רצה לשחק בי אולי הוא לא היה רציני, לא יודעת.בזמן התיכון הוא אמר לי שהוא ניפרד מחברה שלו וביקש את הנייד שלי,אני הבנתי שהוא שיחק בי וסתם גרם להתאהב בו ולא באמת אהב אותיחבריו אמרו לי שהוא בישן ביגלל זה הוא לא מדבר איתיוגם הוא היה כל פעם שהוא היה מחכה לאוטובו הוא היה קורא לי ואומרשיש לו משהו חשוב לומר לי, לא האמנתי לו.יכול להיות הוא באמת אהב אותי והתביש לבוא אליי, יכול להיות שהוא סתם שיחק בי ולא אהב אותי, יכול להיות שסתם הוא רצה שהלב שלי ישבר אני אשמח עם תגיד י מה אתה חושב על ההתנהגות שלו ושלי.ואחרי 4 שנים בהווה ידיד שלי ראה אותו והוא שאל אותו איפה אני ומה קרה לא רואים אותיוהוא מסר לי ד"ש ידיד שלי אמר לו שהוא הפסיד בחורה כמוני אני חושבת שהוא גם הפסידאבל מדוע הוא התעניין בי ושאל עליי שבעצם הוא ידע שניפגעתי ממנו?למה הוא שיחק בי ופתאום צץ ומוסר לי ד"ש לא שאסור לו אבל למה.כאב לי לשמוע שהוא שאל עליי כי הרי אני אהבתי אותו במשך שנתיים והוא ידעהוא גרם לי ניראה לי להתאהב בו או הוא ידע שאני התאהב בו באופי שלו כלפיימה דעתך על כל מה שכתבתי למה הוא גרם לי להתאהב בו שהוא ידע הרי שאני יפגע ממנו?או הוא באמת היה בישן ובאמת טיפה חיבב או רצה קשר או אהב?למה הוא מסר לי ד"ש ודיבר עליי אחרי כמה שנים למרות שהוא ידע שזה יכאב לי שהוא ישאל עליי?מה אתה חושב עליו ועליי?אני אשמח עם תענה לי בזמנך הפנוי, מצטערת עם הסיפור יצא ארוךניסיתי לקצר,תודה רבה על ההתיחסות, בר

ד"ר אורן חסון
יכול להיות
09.05.2005 • 17:07

בר יקרה,
במכתב אחד כתבת 4 פעמים "יכול להיות" ועוד 3 פעמים "אולי", וסיפרת סיפור שברובו יכול להיות, ושהמסקנה שלו היא אולי. אלא שזה בכלל לא חשוב. מה שחשוב הוא מדוע זה מטריד אותך. מדובר היה הרי ביחסי נעורים, מאד לא בוגרים, שבהם הוא דרך על רגלך, והבהיל אותך כדי למשוך תשומת לב, ושבהם הוא גם לא דבר איתך אלא רק בהה בך. אם עד היום את מוטרדת בעניין אהבתך לגבר שאלו היו היחסים שלך איתו, ושוקלת אם בכלל יכולה להיות משמעות לאותה אהבה, ושאולי עשית טעות כשלא נענית לו (ובעצם, נראה לי שזו ההתלבטות שהמכתב שלך מבטא), סימן הוא שהבטחון העצמי שלך זקוק לחיזוק. אחרת, לא יכול להיות שארבע שנים מאוחר יותר, בגיל 21, עדיין תחשבי שזה הקשר שמתאים לך. חשבי היטב: האם יכול להיות שכל מה שאת זוכרת לטובה מזה הוא שמישהו שם אלייך לב? בר יקרה, זה לא מספיק. מגיע לך הרבה יותר מזה. שבי וחשבי עם עצמך מהי מערכת היחסים שהיית מאחלת לעצמך, ואז יהיה לך הרבה יותר קל לשכוח מהסיפור הזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
בר
יכול להיות
10.05.2005 • 07:56

לד"ר אורן חסון זאת שוב בראני יודעת שמה שחשוב זה הווה, בהווה הוא שאל עלייהוא התעניין בי ומסר לי ד"ש, למות שהוא ידע שזה יפגע ביכי הוא ידע שאני התאהבתי בו הוא ידע שהוא פגע ביוידיד שלי אמר לו "הפסדת אותה" הוא באמת הפסיד.השאלה היא למה הוא התנהג יפה ונחמד וכבש אותי?מדוע הוא כשה מין רודף שמלות?לא יתכן שמכל הדברים שהוא עשה או אמר אין בו טיפת רגשאולי לא אהבה אבל רגש שידע שהוא מאכזב הורס לי את הלבמה דעתך?האם הדברים שאמרתי נכונים?אילו הוא לא היה מתעניין בי הוא לא היה משוויץ בי שואל אותימה הנייד אומר לי שניפרד מחברתו לא יודעת אם ביגלליואני התאהבתי באופי שלו כי היה היה כנה כל כך מתחשבוכל הצומת לב שלו, וההתיחסות שלו גרמה לי להתאהב בואז למה הוא טיפוס מוזר ולא החלטי?או באשמתי כי התאהבתי בו דבר אחד אני מרוצהשא נתתי לו את מה שהוא רוצה והייתי קשוחה כיזה משך אותו אליי עוד ככה דעתיאני אשמח עם תגיב על כל מה שאמרתיאולי אני טועה אני אשמח עם תסבירתודה רבה וסליחה שאני שואלת שובתודה בר

בר
סליחה שאני כותבת עוד פעם
10.05.2005 • 08:04

התשובה לשאלתך בתגובה שלך למיכתב שלישאלת למה זה מטריד אותי עם חלפו 4 שניםזה מטריד ביגלל ששאל עליי שהתענייןכי לא יכול להיות בחור שלא מתעניין בבחורהלא שואל

ד"ר אורן חסון
נסי שוב
14.05.2005 • 01:11

בר יקרה,
שאלתי אותך מדוע הבחור הזה מטריד אותך אם עברו 4 שנים מאז שהוא הטריד אותך, ושנתיים מאז שניתקת את רגשותייך ממנו, לפי דבריך. את עונה לי עכשיו שזה משום שלא יכול להיות שהוא לא מתעניין בך. ואני עדיין לא הבנתי, כי ענית לי על השאלה למה זה מטריד אותו ולא למה זה מטריד אותך. אז נגיד שהוא באמת עדיין מתעניין בך. אבל אני שואל אותך עלייך, לא עליו: אז מה אם הוא עדיין מתעניין בך? למה זה צריך לעניין אותך? אם תוכלי לענות על השאלה הזו, יכול להיות שיהיה לך יותר קל, ויכול להיות שיהיה לך יותר קשה, אבל את חייבת לענות לעצמך קודם כל על השאלה הזו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083