התמודדות עם חמות כועסת

תאריך פנייה: 06.05.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שרונה
בעיית התנהגות
06.05.2006 • 09:32

בוקר טוב .אני מבקשת עזרה .לבעלי אח צעיר ממנו , נשוי עם ילדים .בכל פעם שאנחנו משפחתי ומשפחתם מבלים יחד צצה בעיה לא נעימה , בעיית התנהגות של אח של בעלי ואשתו .כשאח של בעלי או אשתו קונים משהו כשאנחנו כולם יחד כמו קרטיבים לדוגמא אז הם קונים רק לעצמם ולילדיהם ולא שואלים אותנו או את ילדיי אם הם או אנחנו גם רוצים . אחי לא מעיר דבר על כך כי זה אחיו אבל לי זה התחיל להפריע .בתחילה חשבתי שזה חד פעמי אבל הסיפור חוזר על עצמו בכל מיני צורות וזה התחיל להפריע לי .שוחחתי עם בעלי על כך והוא טוען שאני צריכה לשתוק כי זה אחיו ושאתנהג כמוהם , אבל הוא כשהוא הולך לקנות הוא שואל אותם או את ילדיהם וקונה גם להם ומתעלם מההתנהגות שלהם לבעלי אין אומץ להגיד מילה לאחיו על ההתנהגות הזו .אמא שלהם שמה לב גם כן לכך וטוענת שזו טפשות מצדם , התנהגות פזיזה לא מחושבת .ולא צריך להגיד דבר , צריך לבלוע ולשתוק כי זה במשפחה אחרת זה יגרום למריבות בין האחים .מה אני עושה? מה דעתכם ? זה משגע אותי .תודה שרונה.

ד"ר אורן חסון
להרגיש טוב עם זה
06.05.2006 • 15:42

שרונה יקרה,
הבעיה העיקרית שלך היא שזה "משגע אותך". ולכן, יש שתי אפשרויות. האחת היא עימות ישיר או עקיף, ונסיונות שונים "לחנך" אותם. והשניה היא ללמוד לקבל את המצב כפי שהוא, להפסיק להרגיש שעושים לך עוול בשל ארטיקים שלא קנו לך ולילדים שלך, כי לגרום לסכסוך משפחתי גם זה לא רעיון חכם במיוחד.ועכשיו, אני יודע שאת כועסת גם עלי. אבל אני מציע לך, לפני כל פעם שאתם נפגשים, להכין את עצמך למצב שבו זה מה שיקרה, ולהכין את עצמך לכך שזה לא צריך להיות חשוב לך, ואפילו להכין את עצמך למצב שבו את הרבה יותר טובה מהם, והרבה יותר נדיבה מהם, ולהרגיש טוב עם זה. ממש כך. בן זוגך יעריך אותך יותר, חמותך תעריך אותך יותר, ומי יודע? אולי אפילו הם יעריכו אותך יותר, אפילו אם הם לא יגידו את זה אף פעם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
חן
להרגיש טוב עם זה
10.05.2006 • 09:48

ד"ר חסוןקראתי את התגובה שלך לשרונה(ההיא עם הקרטיבים)אני חייבת להגיד לך שישנם אנשים גועליים שמנסים לחסוך ולשמור על מאגריהם על חשבונם של אנשים אחרים.זה כל כך הכעיס אותי לקרוא שגיסה של שרונה מתנהג בצורה אגואיסטית אם לא קמצניתיש לאמר.......למה ששרונה תרגיש טוב עם עצמה שהיא תמיד תיתן לאנשים האלו כשהיא ובני משפחתה לא מקבלים מהם???אני בספק אם יש אנשים שמבליגים על קטעים כאלו מגעיליםועוד דבר : החמה לא הייתה צריכה להתערב בכלל . ברור שהיא תחליט לטאטא הכל מתחת לשטיח רק כדי שלא ייווצרו בעיות בין שני בניה. גם זה התנהגות אגואיסטיתלא איכפת לה מכלתה שחושבת שצריך לשנות את היחס הזהבטח הבנת שאני רושמת את התגובה מתוך הזדהות למקרה שלהזה מכעיס לראות אנשים כאלו שלא נותנים מעצמם אבל יישמחו לקבל מאחרים ברגע שיוצע להם משהו.....שרונה לא צריכה להפוך לפראיירית של המשפחה ובטח לא לבלוע את המקרה