התמודדות עם חולשות של אחרים

תאריך פנייה: 05.08.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אסתר
תחרות עם בני זוג אחרים....
05.08.2006 • 23:55

שלום
ד"ר חסון...!יש לי חבר כמעט 3 שנים האהבה ביננו ענקית!אני אוהבת אותו והוא אותי וממש טוב לנו יחד...עוד בתחילת הקשר שלנו הכרתי לחבר שלו את חברה שלי,ומאז גם הם יחד... (אני והחברה מאותה העיר והחברים שלנו מאותה עיר)בשנה האחרונה אני והחברה התרחקנו... אך אנחנו נפגשות כיהחברים שלנו שכנים.אני מרגישה שאני תמיד בתחרות איתם.תמיד כשהיא באה אליי היא דואגת לציין שהם בילו ועשו כל מיני דברים יחדושהיא ממש אוהבת אותו ושאין אהבה כמו שלהם וכו'...אין לי בעיה עם זה שטוב להם אני פשוט מרגישה שהיא מנסה לעוררבי משהו.. אולי קנאה או משהו דומא, ולפעמים אני באמת מרגישה משהו עוקץ.חבר שלה בוגד בה ואני יודעת על כך, ולא מספרת לה.. האם אני צריכה להתערב ולספר לה?אני לא יודעת מה לעשות... מצד אחד אני רוצה לנתק קשר איתה אבל אני לא יכולה.יש לנו את אותן החברות וכנ"ל כלפי החברים שלנו...לפעמים זה ממש מוריד לי את מצב הרוחמקווה שתוכל לעזור לי...תודה מראש, אסתר

ד"ר אורן חסון
להתמודד עם חולשות של אחרים
08.08.2006 • 16:07

אסתר יקרה,
לא, את לא צריכה לספר לה על בגידת החבר. מה עוד שזה עלול להזיק ליחסים שלך עם החבר שלך (בגלל שהוא קשור לחבר שלו), אלא אם הוא איתך בראש אחד בעניין הזה. אלא שמכיוון שאת יודעת את זה, ומכיוון שאת יודעת שהזוגיות שלה לא מושלמת, הסיבה היחידה שבאמת מציקה לך, היא העובדה שהחברה שלךחושבתשהזוגיות שלה מושלמת, ואת חושבת, לעומת זאת, שהיא גאוותנית שמתחרה בך, ואולי זה גם נכון. אז מה? אז היא גאוותנית, וחוטאת בחטא היהירות, אבל במקרה שלה, היא גם נענשת, ואפילו לא יודעת. אז במקום להיות אמפתית כלפיה, ולכאוב את הכאב שהיא לא כואבת בשל חוסר ידיעה, את לוקחת את זה למקום אחר, וכועסת עליה, במקום לרחם עליה.עזבי. אם את יכולה להיות גדולה מזה, היי גדולה מזה, ותדעי,לעצמך, שאת חזקה מספיק כדי להתמודד עם חולשות של אחרים. כי זה הדבר שאיתו את צריכה להתמודד – חולשות של אחרים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083